måndag 16 september 2013

Fina, va?Finns i webbutiken nu! Och fler kommer ... torsdag 12 september 2013

måndag 9 september 2013

Lite layoutpill

Plötsligt händer det! Vad tycks? Bort med den där urbota gamla betongen och fram med lite andra bilder, bort med gamla puffar och fram med nya, runda puffar och lite annat småpill. 

Till bakgrunden letade jag runt lite och tog till sist bilden på härliga Linda med korset på ryggen och satte ihop den med en gata jag tagit kort på nånstans. Jag lade på samma sköna effekter som jag nyligen lagt på alla matta vykort. De vykorten är roligt nog jättepopulära, så hoppas den här bilden går hem också! Jag smög in ett bibelord i bilden också, ser du det? 

Milvis mycket bättre, tycker jag, hoppas du tycker nåt sånt, du med? 

Och förresten, visst har du "likeat" flatebo på Facebook? Vi har struligt nog en gammal grupp och en lite nyare sida, men om du klickar tummen upp här, då syns det på startsidan på flatebo.se och DET tycker jag vore roligt! 

onsdag 4 september 2013

Visst nämnde jag att vi njuter?


Från Roslagens famn på en blommande halvö

Jag och lilla fröken, vi är allt bra listiga vi. Vi pusslade ihop en hel vecka ledigt och är med min pappa i sommarstugan vid havet i Roslagen. Och ni kan tro att vi har det alla tiders! Alla andra sommargäster har ju åkt hem, så det är alldeles lugnt här i havsviken, vädret är på topp och varje dag är skönt oplanerad och blir som den blir. En dag blev det för ovanlighetens skull en sväng in till Uppsala där vi träffade den där galna fårskallen på 4H, men annars håller vi oss bara hemma och njuter. Ute i värmen på dagarna, inne framför brasan på kvällarna.


I går kväll tog vi oss en promenad här på grusvägarna och såg 40 får, sex grodor, fyra döda småormar och tre hästar. Tidigare på dagen hade vi fyra havsörnar över oss. 


Jag har påbörjat ett litet projekt här på tomten som jag pysslar med när lilla fröken sover. För drygt 30 år sedan fanns det visst en potatisåker här, men nu är det bara en igenväxt åker som sett alldeles förskräckligt bortglömd ut. Jag har röjt upp, kör fulla skottkärror till vårens brännhögar och skissar och planerar för detta stordåd. Jag drömmer om ett stort och härligt trädgårdsland med röda hemsnickrade pallkragar med örter och annat gott, flera fruktträd, nån maffig pergola, rader av potatis och jordgubbar och slingriga sockerärtor, kompostlimpor, hembyggt planteringsbord och nån fin sittplats, allra helst med runt knastrande grus under. 250 kvadrat, på ett ungefär, det borde väl jag få plats med en hel del på? Om nån här är en superhejare på sånt och bubblar över av en massa bra tips, så säg till. 

Men nu är det frukost. Och sen får dagen bli precis som den blir.