lördag 20 juli 2013

Precis vad jag misstänkte …

… hon tar sovmorgon precis en gång i veckan, den där lilla fröken. Tänka sig, just den dagen hennes mamma vill iväg tidigt på bakluckeloppis.

Jag lät henne sova och tassade ut och plockade bär på tomten i stället, hallon, smultron och vinbär, och snodde ihop en tuppkaka till dagens gäster.

Men nu är det dags att fynda!


tisdag 9 juli 2013

Nej, det är inte smuts …

Nog för att jag gillar mina Docksta-tofflor, men det kanske är dags att dra ner på användandet?

Hoppas ni har en härlig sommar, allihop!


måndag 1 juli 2013

Nu tar vi sommarlov ... snart


Nämen så trevligt! Det börjar lukta lediga dagar med finväder, lek på stranden, cykelturer, hembakade bullar under parasollet och spontana glädjeskutt i vattenpölar om det nu skulle få för sig att regna.

Vi tar snart sommarlov, så är det något du vill beställa och få levererat sådär bums, ja, då får du passa på för 3:e juli är sista chansen och alla beställningar skickas då. Sen luktar det semester på riktigt, ända till mitten av augusti! 

Här i bloggen blir det välan gissningsvis lite sporadiska inlägg när andan faller på. Precis som vanligt, alltså, men förmodligen en aning glesare mellan hälsningarna.

Ha nu en strålande finfin sommar! Vi gillar dig.

Kyrkfika

Vi har olika ansvarsgrupper i kyrkan och den här veckan var det vår tur att städa, ta hand om praktiska saker under mötet och bjuda på fika efteråt. Vi dukade upp ett finfint bord med nio sorters hembakade bakverk, kaffe, te och saft och bar ut så att folk fick fika och mingla ute i finvädret efter gudstjänsten. 

Roligt nog blev det riktigt lyckat! Och roligt nog för oss var det det i särklass enklaste fikat vi någon gång haft. Förutom baktiden var det ju knappt något att förbereda och bara några smågrejer att diska efteråt (vi latade oss med engångsmuggar), inga bord skulle torkas och golvet behövde vi inte se över. Så skönt! 

Hur fikar ni i era församlingar?