torsdag 29 augusti 2013

Lite grisshopping
Vissa morgnar är inte som andra. I morse hade vi så gott om tid att jag och lilla fröken bakade rågkakor och alldeles nyss köpte jag en gris och det hör kanske inte till standardförfarandet på helt vanliga torsdagar.

David fick en get när han firades i helgen och det var ju en kanonpresent, tyckte vi.

I många länder är befolkningen hårt drabbad av sjukdomar som HIV/Aids vilket leder till att ett stort antal barn blir föräldralösa. I bästa fall lever dessa barn i en släkt – eller fosterfamilj. Det är ofta svårt för familjer att få maten att räcka till alla. Getter köps in, föds upp och ges bort till fattiga familjer, och då i första hand till de som tar hand om föräldralösa barn. En get kan producera upp till fyra liter mjölk om dagen. Mjölken är mycket näringsrik och stärker immunförsvaret, något som är särskilt viktigt för dem som har HIV/Aids.

Tack för geten och idén, bröderna Lundqvist, för nu shoppade jag en liten gris till ett bröllop vi inte kan åka till nu i helgen. Perfekt!

För en fattig familj som får grisar skapas förutsättningar till självförsörjning. Grisköttet blir till näringsrik mat för barnen och grisarnas kultingar kan så småningom säljas vidare på den lokala marknaden. Inkomsten ger familjerna möjlighet att köpa mat, mediciner och betala skolavgifter.

Är du också shoppingsugen? Eller behöver en present illa kvickt? Besök Barnmissionen och köp ett djur här >> 

Men nu blir det sen frukost med alldeles rykande färskt bröd. Mumma! 

1 kommentar:

  1. Sara Björnell Knuuth30 augusti 2013 10:09

    Vilken förträfflig idé! Det här hoppas jag blir året julklapp :-) Nästa kalas, bröllop eller annat tillfälle för present, blir det något från Barnmissionen! Tack för tipset!
    Ps vilken härlig och välsignad dag Ni fick! Hälsa och gratulera mannen! Ds

    SvaraRadera