tisdag 27 augusti 2013

Davids 30-årsfest

Vi hade en liten fest i helgen. David fyller jämt nu snart, så vi passade på att ha en trädgårdsfest med ett stort partytält, en David-ego-frågeslinga, god mat och en massa kakor. Inför detta har vi blåjobbat i två veckor (därav min glesa närvaro här i bloggen) så det var riktigt roligt när festen väl blev av. 

Grejen var att vi hade räknat med 60, kanske 70 gäster, men ... håll i er, vi blev 104 stycken. ETTHUNDRAFYRA! Det kom nya och gamla vänner, lite släkt och stora och små människor. Ni må tro att det blev full snurr i köket och vid grillen då! Turligt nog var huvudrätten kokt potatis med grillad hälleflundra, som David fiskade upp själv i somras, och det gick det ju att ta fram mer av från frysen och snabbt lägga i vattenbad för att tina. Tack och lov räckte både mat, läsk och kakor och vädret var helt perfekt med blå himmel och alldeles vindstilla och fint. 


Vi bjöd på 17 (!) sorters hembakat, bland annat wienerstänger som Davids mamma gjorde ... 


... och maränger med svart karamellfärg. De såg ut som Cruella de Vils frisyr, men de fick representera Davids frisyr om en sisådär tio år framåt :) 


Det fanns även lite småkakor ... 


... och havrekakor med nougat och choklad. Det receptet var verkligen från microns barndom, för det fanns utförliga beskrivningar - i flera punkter - på hur man smälter smör i micron. Underhållande! 


Jag gjorde även en laddning supergoda brownies ... 


... och en mosskaka med godis på. L:et på skylten visar att kakan är laktosfri, precis som G på vissa skyltar visar att det är glutenfritt. Jag bökade inte till det den här gången med specialvaror, utan bakade saker som naturligt inte innehåller laktos eller gluten. Som olika maränger, drömrulltårta, ostekake, morotskaka, chokladbollar eller som här, mosskaka som man har vatten i. 


En helylle kladdkaka fick det bli också plus en massa grejer som jag visst inte fick med på bild. 


Det blev en riktigt lyckad fest och vi är så tacksamma för alla fina människor som kom. Ett jättetack till mammor i köket, vänner och pappor vid grillar och lite allt-i-allo, lån av tält och ljud och ljus, grannar för lån av kristallkronor och utemöbler och kylskåpsplats och till våra två fina gitarrister som spelade så finfint på kvällen. Utan er hade det inte blivit någon fest, TACK! 

Men i går var jag TRÖTT, kan ni tro! 

Hela gårdagen stirrade jag tomt framför mig och åtnjöt en migrän. Vi dricker ju ingen alkohol, så jag frågade en kompis lite på skoj om det var så här det var att vara bakfull, och jadå, hyfsat likt, svarade hon! :) Men det var det värt! 

1 kommentar:

  1. Vilken välsignelse att ha så många vänner! :) Grattis till det och till mannen själv.

    SvaraRadera