måndag 20 maj 2013

Skärbrädor och ett litet glatt recept

Jag hoppas ni redan har spanat in mina nya skärbrädor, men om ni inte gjort det än: GÖR DET! 

För sisådär 15 år sedan hade jag förmånen att få åka iväg på ett tiotal missionsresor över världen och sången med den här texten sjöng vi alltid till maten, i kyrkor lika väl som på restauranger. I Sverige är vi ofta lite försiktiga med att berätta eller sjunga om Gud, men jag vill minnas att varje mat-sång på restaurangerna bara gav glada miner och spontana applåder tillbaka. (Prova själv!) Och att vara tacksam för att man har mat på bordet, det är bara normalt hyfs, tycker jag. Hursom, ett kul minne och det var en lite extra kul layout att jobba med.


Det blev också en gladprickig skärbräda som man blir sådär skönt spralligt glad av ända in i märgen ... ... och en skärbräda med det här fina bibelordet på. (Strecken på visparna är lite förstärkta på de "riktiga" skärbrädorna, det här är ett prov som jag fotat in. Tack mamma för tigerkakan, den passade riktigt bra!)Det blev också en Bless Our Home-skärbräda som jag fotade in med lite goda kex. När David var och jobbade på Gotland en sommar för några år sedan, bjöd en av hans kollegor på den här röran och den var så god att jag gjort den otaliga gånger sen dess. Vill du ha receptet så kommer det här: 


- Mixa (eller hacka fint) paprika på burk (eller vanlig om det kniper)

- Blanda i pressad vitlök, Philadelphiaost och oregano. 

- Servera på eller till små smörgåskex. Klart!
Verkligen en kanongrej att servera innan maten eller att bjuda på till maten. Och se hur snygga de ser ut sådär intill skärbrädan! ;) 


Förutom att använda dem som just skärbrädor, kan man även ha dem som fina grytunderlägg eftersom de tål lite värme. Perfekta presenter, kanske lite extra såhär i studenttider? Kliv in i webbutiken och titta >> 

1 kommentar:

  1. Nu ska vi laga oströra!
    Har kompisar hemma på lite AW på fredag.

    SvaraRadera