måndag 11 mars 2013

Erikshjälpenhittepån

Jag har fått ett sånt hiskeligt roligt uppdrag! Erikshjälpen firar sina fem första år här i stan och jag fick frågan om jag kunde tänka mig att ha en liten monter med lite prylar som visar vad man kan göra med sina fynd. Och det ville jag. SÅKLART! Hittills har jag pysslat ihop en tavla av gamla Monopol-kort ... 


... och gjort om en femarmad ljusstake till en femarmad värmeljusstake med spröda porslinsfat och koppar. Porslinet är så tunt, så tunt, att det bjuder på vacker glödande färg när man tänder ljusen på kvällen. Fantastiskt mysig, må ni tro! 


Jag har gjort en bricka full med magneter. Jag menar, de där gubbarna från ishockeyn, vem vill inte ha en sån fräning på kylen? Eller bingoplupparna länst ner i bild? Störtcoola! (Jag limmade ihop två fingrar med det här pillrans limmet, otroligt ont!)


Jag hittade en hög med böcker som ingen visst ville köpa och de frossade jag loss i, må ni tro. Här är stackars Dan Anderssons alster som fick sidorna ryckta ur sig. De limmade jag upp i en stor, stor ram och gjorde en O store Gud-dekal i vinyl (somliga har ju ett smärre tryckeri nära till hands, ni vet) och satte över. Min favvis! 


Eller förresten, min absoluta favvis är ju såklart den här sköna ungen. Jag har sytt en väldig massa fåglar av gamla tyger som jag tvättat upp, och de fåglarna var visst utomordentliga på att både pussas och att pussas på. 

I helgen hann jag sy väskor, vimplar, necessärer, tre klänningar, gjorde ett tårtfat, satte ihop grejer till smycken ... och lite till. Och mer ska fixas, må ni tro, termosar, tårtfat, stolar, krokar, plastdjur, tyger, påsar ... Bilder kommer nästan garanterat. 


Ni som är i närheten, Erikshjälpen i Härnösand nu på lördag! Pallra er dit!


7 kommentarer:

 1. Wow, vad du är pysslig! Blir väldigt inspirerad!

  SvaraRadera
 2. Tänk om man hade din kreativitet. Det skulle ju vara fantastiskt roligt. Blev sugen på allt det där. =)
  Kan du inte sälja sådant i flatebo-butiken. Tavlan och ljusstaken skulle jag köpa på studs. =)

  SvaraRadera
 3. Nämen tackar! Det är så fantastiskt roligt att få gå lös på grejer och göra om, så en sån här grej är ju makalöst skoj. Och mer blir det, jag har ju några dagar kvar att fixa och trixa på :)

  Annars är ett tips att skaffa Pinterest och söka på remake, repurpose, redo, refurnish och sånt. Eller adda mig, morsantarzan, för jag har lämpligen en hel sån mapp där!

  SvaraRadera
 4. jag vill också kunna sy sådär bra! måste, måste, måååste börja öva alltså.

  :)

  SvaraRadera
 5. Ahh, justja, det här var de två raka fåglarna. Kanske får fota in de två sneda också? ;)

  SvaraRadera
 6. Att det var just Dan Andersson var ju häftigt. Verklig kvalitet. Det passar ju utmärkt med O store Gud-texten på.

  Första gången för övrigt på din blogg. Tänkte genast på min svägerska. Ni har nog liknande intressen och har nog mycket gemensamt. Ska tipsa om din blogg. Fina grejer du gör! :)

  /E-M

  SvaraRadera