fredag 30 november 2012

Upp till kamp!


Hoppsan. Nu gick vi visst och blev politiskt aktiva. 

Har du reagerat på Skolverkets prat om en kyrka utan Gud när skolorna hälsar på? Det har sannerligen jag. Så löjligt! Skoverket reglerar minsann inte vad som får sägas och göras när skolor besöker andra religiösa samfund, men när det är dags för terminsavslutningar, ja, då dammas diskussionen av vartendaste år. 

Oavsett om du är kristen eller inte och gick i kyrkan inför jul- och sommarlov: Tog du någon som helst skada av besöket? Jag var själv inte kristen under min skoltid, men de där kyrkobesöken vad ändå värdefulla, allra mest för att det var tradition och att så många känslor (IIIIII - snart sommarlooooov! och dofterna och pirret inför klassens egna halvfalskt klingande sånguppträdande och de egenplockade blommorna invirade i folie med blött papper i en plastpåse och som skulle ges till fröken efteråt även fast kompisens blommor var mycket finare) förknippades med de stunderna. Min gissning är att folk flest (tyvärr) inte tycker att budskapet är det viktigaste, utan det är stämningen och känslan. Eller? 

Och det där med att bestämma vad som får sägas eller inte ... Jag menar, när du kommer hem till mig och jag har gjort köttfärssås fast du egentligen ville ha fisksoppa, då är det köttfärssås som serveras. Vill du ha något annat får du gå någon annanstans för du bestämmer inte hemma hos mig. Ät och var glad. 

Nåväl. Svenska Evangeliska Alliansen (SEA) ringde oss i dag och frågade om vi kunde hitta på något tillsammans och jag hakade på. Tidningen Dagen har påbörjat en namninsamling att räcka över till utbildningsminister Jan Björklund och SEA har gjort knappar, så jag erbjöd mig att hjälpa till med distributionen av dessa. Sagt och gjort, kom och kolla! Du hittar grejerna här >> 

Vad tycker du om hela grejen? 

Vi dammade av kameran tidigare i kväll och jag ställde mig för en gångs skull framför. Framför ett upphängt gammalt blommigt påslakan här på kontoret. Syns det? Photoshop, Oh, Photoshop. 

onsdag 28 november 2012

Adventsdags

Hjälpemig, snart är det dags för första advent! Så fort det går, jag hinner ju knappt med. Du då? Finurligt nog är adventsljusstaken färdig i alla fall, den fick jag fixa i oktober när vi fick hem en laddning med 1, 2, 3, 4-hjärtan som skulle fotas in. Jag letade fram en massa gammalt kråksilver, en bricka och lite pepparkaksformar och snodde ihop en fasligt trevlig och lite annorlunda ljusstake lite sådär småsnabbt. 
 På med lite siffor och vips var det klart! 
Vi har nån halvkass tradition här hemma om att dra ett rim till varje ljus och om traditionen är halvkass, då må ni tro att rimmen är helkassa. Men det är en kul grej! Blir det något hyfsat vettigt rim ska jag minsann återge det här (liten risk i och för sig, så förvänta er inget).
Hjärtan finns att köpa på flatebo.se, fyra stycken vitmålade trähjärtan för 25 kr. Ett kap som förvandlar nästan vad som helst till en alla tiders fin adventsljusstake! 

måndag 26 november 2012

Skäbräda

Nämen ser man på! En skärbräda med fantastiskt passande bra text! Finns att förbeställa här >> 

lördag 24 november 2012

Hola!

Hej du! 


Det var minsann inte meningen att min pålysta lediga vecka skulle bli över två veckors bloggfrånvaro, men här kommer alltså ett litet hej till sist. 

Vi knep för en gångs skull en sista minuten-resa (dagen före vår fina vän dog, läs mer om det nedan. Usch så konstigt det var att vara glad och lycklig för att man äntligen skulle få göra den där resan vi pratat om i flera år, samtidigt som man var helt förstörd på insidan! Jag grät hela vägen till flygplatsen.) och pös till några välbehövliga dagar på Gran Canaria. Alla tiders! Vi passade på att bara njuta, bada, sola lite, äta god mat, läsa böcker, sova middag när S passade på att sova, strosa lite och bara vara. Skönt! 

En av kvällarna, när vi precis ätit färdigt och dansat oss genom ett torg fullt av dansande par, då ramlade vi på Skandinaviska turistkyrkan som precis skulle börja sin Hela kyrkan sjunger-kväll. Kyrkan var full av skandinavier som önskade sånger ur häftet och vi sjöng och sjöng. Pärleporten och Jag har hört om en stad ovan molnen träffade verkligen hjärteroten lite extra. Du anar inte vad den kvällen betydde! 

Vi glassade vidare och bara tog det lugnt och TUR var väl det för väl hemma åkte vi på världens magsjuka allihop. Bläk! Jag höll mig frisk i början, men för någon dag sedan åkte jag dit, jag med. Urkburk! Det är verkligen urkasst, det där med magsjuka. 

Alltså resulterade min planerade en veckas ledighet i två veckors frånvaro. Du må tro att jag ligger efter med jobb nu!

Men först ska vi pigga på oss aningens till. Med utkörd pizza som hjälp ... 

Ps: Världens bästa tips mot magsjuka, har du det? Säg till för jag slipper GÄRNA eländet nästa gång ... 

torsdag 8 november 2012

Tills vi möts igen

I går kväll blev jorden en fantastisk människa fattigare då sjukdomen alldeles för tidigt slet min vän ifrån oss.

Vi bytte båda stad för några år sedan, men hon var en sån där sällsynt vän som man kunde träffa lite nu och då och surra och skratta med som om ingen tid gått sen sist. Åh, så jag saknar henne! Saknar det där smittande vackra skrattet som alltid var så nära, saknar den där värmen.

Även om saknaden är obeskrivligt stor, är hoppet om att vi en dag ska ses igen större. För så är det.

Kärlek, tårar, böner och omtanke till hennes nära.

Jag passar på att ta en ledig vecka, stänger datorn och tänker bara vara mamma och fru och grina och skratta precis som jag vill.

Ta hand om dina nära!

Många kramar / Josephine

onsdag 7 november 2012

Reflektera mer, mera, mest!

NU är reflexerna här och finns i en väldigt, väldigt bra webbutik nära dig! Martina föreslog i flatebo.se-gruppen på Facebook och Emma föreslog här i bloggen den text som blev reflexerna och vi skickar såklart ett lass reflexer till dem som tack. TACK också till alla andra förslag, de var kanon allihop och supersvåra att välja mellan. 

Men nu är jag nyfiken på vad du tycker om resultatet! :)

Reflexen hittar du här >> 

tisdag 6 november 2012

Rappa på med ett tips och få en grej!

Hej du! 

I kväll beställer jag finfina laminerade skärbrädor med tryck på, men vilket av flatebo-trycken tycker du att jag ska välja? 

Hör av dig med tips, antingen här i bloggen, till mig på josephine@flatebo.se eller i någon av flatebo-grupperna på Facebook. Den som föreslår det förslag jag till sist väljer får såklart en skärbräda som tack! 

UPPDATERING! Det har kommit in så många bra tips, så det får bli TVÅ skärbrädor och därmed TVÅ vinnare. Så ös på med fler förslag! 

fredag 2 november 2012

Lysande kärlek

Det riktigt lyser kärlek om henne, sa en kvinna vi mötte på stan i går, lilla fröken och jag. Den komplimangen hamnar högt upp på topp 5-listan och den har jag tuggat på sedan dess. 

Tänk all kärlek vi och omgivningen stoppar i henne - kul att den studsar tillbaka på ett sånt lysande, ja ibland rent av bländande och självlysande sätt! 

torsdag 1 november 2012

Nyheter på ingång

O, det kom ett sånt roligt, tungt och stort paket i dag med massor av finfina grejer i! Jag har bara hunnit fixa till bilder och inte lagt upp än, men ni kan ju få ett litet, litet smakprov för det! 
Härliga sudd som påminner om ett liknande jag hade när jag var liten. Ett sånt sudd vill jag ha! Och bilden där ovan visar en ... tja, vad heter sådana? Hjälp mig om du kan! Finns med hjärtan, kors och Jesusfiskar, prima och kul grunka att ha till pyssel! 

Alldeles snart i en bra webbutik nära dig, alltså.