söndag 24 juni 2012

Sista rycket!

I dag är det sista dagen här på Torp, veckan har gått superfort! Men det går ju som bekant fort när man har kul. Vi har haft förmånen att få träffa en väldig massa trevliga människor, haft roliga tävlingar, fått ont i fötterna efter många långa dagar, fått hjälp av finfina vänner, ätit lite väl många tacotallrikar, fått en massa bra feedback, träffat ännu fler trevliga människor och helt enkelt haft det alla tiders. Nu kör vi sista rycket i dag, sen blir det att packa ihop allt igen.

Hela natten  ...


fredag 22 juni 2012

... och så lite t-shirts

torsdag 21 juni 2012

Vykort från Torp

En äldre dam frågade mig i går var jag hade vykorten med "En hälsning från Torp", men jag fick ju säga lite fint att vi inte har sådana. Men en digital sådan där hälsning, det kan jag ju få till! Varsågod!


måndag 18 juni 2012

Arbetskläder

Puh, vilken dag, jag är nästan för trött för att skriva nån hälsning. Men det har varit en fantastisk dag!

Vår sommarbutik här på Torp är hyfsat klar även om vi väntar in t-shirts och toppar och bodysar och skor, men i huvudsak är det klart! Vi har fått fantastisk hjälp (och fantastisk mat!) av fantastiska familjen Helldén och både stora och lilla Flatebö har struttat runt fint arbetsklädda.

Härlig dag! Men nu hoppas jag och mina fötter på en lång natt  ...


Snart kör vi!

Förutom den lilla detaljen att jag körde häftapparaten genom spegeln (gick sisådär) går det rätt så bra här på Torp. Vi öppnar klockan aderton i afton!


torsdag 14 juni 2012

Skor med kors!Jag har nog världens finaste skor på mig just nu. Röda med vita kors. Fantastiska! Nu ska jag bara lista ut hur jag lägger ut dem (och de andra färgerna) på flatebo.se så att du som vill ha kan förhandsboka dem. Får återkomma angående det, ville mest bara visa upp tassarna :) Tokfina! Toksköna! 


(Ber om ursäkt för min överdrivna konsumtion av utropstecken i dag, är på ett sånt sällsynt speedat humör! GLAD!! Så det så!!!) ;)

Napp!

Titta vad som precis kom på dörren! Finfina nappar! Weee! Jag slet upp lådorna och har redan några på kokning till fotomodellen/ försökskaninen så att hon får provköra lite. SÅ ROLIGT!

Och jag är så speedad att hälften vore nog! Ny sida! Nappar! Och hämta fotriktiga hemligheter som vi ska göra nu, det drar minsann inte ner humöret. Aaaahhh så ROLIGT!NYA FLATEBO.SE UTE NU

NU! NYA SIDAN UPPE! SPRING OCH TITTA!

onsdag 13 juni 2012

Rätt retro men rätt ändå

Ibland bara måste man prova grejerna själv för att se hur det blir. Och tokbra tycker jag nog allt att det blev, det där trycket! Jag hade en glaslös ram från Erikshjälpen, en sax och en bit kartong bak och swisch så passade hela härligheten alldeles prima in i en liten ny hörna jag snajdat ihop i vardagsrummet. Vi är inte så superretro här hemma, mer efter behag och humör, men det blev ju alla tiders ändå! 

Bilden i ramen är ett grafiskt tryck som finns i en alla tiders strålande webbutik nära dig ... flatebo.se, nämligen, från I MORGON, för då blir det nya sidan. Lite småfix kvar, men sen så. Roooligt!

NYA SIDAN tjalalalala!

Lite småtypiskt mig ska allt hända samtidigt. Samtidigt som vi laddar inför sommaren, roddar hem en massa nyheter och donar, samtidigt som vi packar ner och förbereder inför Torp och resten av sommaren, samtidigt som vi röjer hela huset åt våra husvakter som ska bo här, samtidigt ska vi minsann släppa nya sidan. 

Och vet du? Nu är den klar! Ska bara småfixa lite och hoppas att den ligger ute redan i eftermiddag/kväll. Vänta bara, det blir kanooon!

Sprickfärdig!

Hjälpemig, så bra! Jag tror jag spricker, vilken grej! Gaaahlet så roligt! 

Ledtråd: I Jesu fotspår. Typ. 

Jag hoppas innerligt att jag kan återkomma med detaljer och en bild i kväll eller i morgon. Så länge får ni gissa hej vilt, jag tänker inte industriläcka mer än så. 

Weeehooo!

tisdag 12 juni 2012

Jo tack, bara bra

Kvällspromenad med lilla kärleken. Helt okej.


torsdag 7 juni 2012

Barnarbete

Sådärja, då var arbetskläderna färdiga!

Hav, kamera, dimma, nyheter. Typ.

Vi har den stora förmånen att få bo några hundra meter från det vackra havet och just nu ser jag hur solen glittrar sig ner bakom bergen och gör så att världen glimmar sådär obeskrivligt vackert. Andra dagar, som i förrgår när vi strosade ner till stranden, David och jag och med en sovande Sally i vagnen, då var dimman så tjock att det inte syntes var havet slutade och himlen började. Finfint! 

Vi passade på att fota in lite nyheter som kommer att studsa raka vägen in på nya sidan. (Den som jag borde jobba på nu i stället för att blogga ...)

Rise Up

Vi firade nationaldagen i Sundsvall i går och tittade bland annat på Rise Up. Mäktigt, du! 250 män, kvinnor och barn från alla möjliga kyrkor i Sundsvall dansade och gjorde det maffigt bra. I samband med framträdena samlades det in pengar till bland annat Frälsningsarméns fantastiska arbete. Ett kanoninitiativ som vi får hoppas fler städer tar efter!

Det var så många dansare och jag hade min långa glugg på kameran, så det blev till att klippa ihop sex bilder för att få plats med alla på samma. Klicka på den översta bilden för att få upp den i större format. 

tisdag 5 juni 2012

Gode Gud välsigna Sverige


Det finns mycket som är trasigt, men också mycket som är helt i vårt land, mycket att be för, men också mycket att tacka för. Be en bön för Sverige och dela bilden vidare!

Rise up


I morgon är det nationaldagen, det firar du väl? Efter mina fyra år i Oslo har man fått lite perspektiv på hur man firar nationaldagen, om man säger så, och även om det länge varit trögt här hemma, känns det som om vi i alla fall är på gång.

I Sundsvall har man under våren förberett en satsning som vi ser fram emot att åka och spana in. Runt 250 människor i alla möjliga åldrar från församlingarna där har övat in en dans som de ska framföra vid Selångersån två gånger i morgon. Förlagan ser du i klippet ovanför, där dansades det hej vilt och alla lämnade sina skor till behövande efter dansen. Även i Sundsvall blir det någon form av välgörenhet i samband med dansen. 

Kul grej! 

Hur firar du nationaldagen?

måndag 4 juni 2012

Tryck på tryck
Det uppenbara faktum att flatebo.se just nu är stillastående medan vi matar på med NYA webbutiken (som vi hoppas, hoppas kunna åtminstone smygsläppa om någon liten vecka), det blev liksom ännu mer uppenbart när Carola bloggade. TUR att hon inte länkade, tänkte jag, för när jag sitter här vid spakarna och vet hur bra den nya blir jämfört, då vill jag ju att alla ska vänta med att hälsa på så att de hamnar på nya i stället. Snart, snart! 

Hursom, jag fick i alla fall ändan ur och snodde ihop ett lass med nya grafiska tryck, för vad är väl en ny sida utan en massa nytt? Precis. 

(Här hade jag för övrigt bjuppat på hela fem finfina bilder om jag bara fattat hur Bloggers nya system funkar, men se det gör jag inte, så ni får bara tre. Om någon fattar sånt, vänligen hör av dig. Jag blir prickig av sånt här.)

Nya grafiska tryck - snart i en sprillans webbutik nära dig! :)

Ny Sallyklänning


Sally bjöd på sovmorgon i helgen, så då passade jag på att tassa upp och sno ihop en liten klänning till henne. Nåt måste hon ju ha för besväret, menar jag. Och visst blev den helt fantastisk? Klänningen är samma gamla vanliga mönster (som du hittar alldeles gratis här >>), som jag tjatar om jämt, men jag skalade upp den lite för att få till rätt storlek. Den är precis som vanligt vändbar, men vem vill väl vända bort de där fantastiska blommorna och färgerna och bara ha helbrunt? Inte jag! Roligt nog har jag gjort "flags" till kläderna vi syr upp och jag sparade några hemma för egna hittepå och det var en otroligt rolig detalj (för mig själv, såklart, har på känn att få andra ser den ...). Märkeskläder, jo, jag tackar, jag! 

Vi satte på Sallys nya fina och skönt mjuka skor när jag skulle ta korten och då må du tro att mamma blev tråkig sen. Att kolla in i kameran stod minsann inte på att-göra-listan, men att fånga fötterna, allra helst få in dem i munnen och dra i snörena, det däremot, det skulle göras!

Carola bloggar flatebo

Sofia W tipsade mig på Facebook att självaste Carola flatebo-bloggat och vi susade såklart dit direkt och kollade. Och jajamänsan, några bilder på våra finfina grafiska tryck hittade vi där tillsammans med en söndagsfundering. Så roligt! 


Tusen tack för tipset, Sofia!

fredag 1 juni 2012

Pillrans också

Den där rabarberpajen satte sina spår, må ni tro. Nu på morgonen, när jag skulle göra varma mackor och snodde på ugnen, då var det dumt, dumt att jag glömde kolla därinne först. Röken satte ju igång igen, fönsterna fick slängas upp på vid gavel och jag viftade febrilt med en stor handduk för att inte brandlarmet skulle gå igång. Igen. När lilla damen sov förmiddagsluren. So, note to self: RENGÖR UGNEN!

Förresten: Uttrycket "lägga rabarber på" kommer från "lägga embargo på" som i sin tur betyder lägga beslag på, men embargo tyckte folk var lite svårt att säga och förvrängningen uppstod. (Passa på att tillskansa er lite bildning, gott folk, jag bjuder!) Själv ska jag lägga rabarber på Mr Muscle och ge ugnen en rejäl omgång.

Napp!

Tappat sugen? Nappa på det här och tutta på! 

Jojo, nog kan man slänga sig med halvdana ordvitsar, alltid! Hursom, jag fick sno ihop en napplayout lite illa kvickt och så här blev den. Vad tycks?

I stället för att lägga sig i viloläge, lade sig datorn i fullständig koma för två dagar sedan, rätt så mitt i när jag tänkte fråga om era finurliga tankar och idéer kring napperiet. Förfärligt snopet! När vi väl fick tillbaka datorn från reparatören i går, blev det till att fortare än ögat fixa finliret och skicka iväg beställningen för att i bästa, bästa fall hinna få grejerna till Torp. Så nu är det gjort!

Napparna blir i fem olika färger, men har samma tryck allihop, förpackas per styck och blir alla tiders, tror jag! 

Psst: Vi har sådana där band till napparna här hemma och de måste tvättas och hängas på tork ibland, och är nappen i, då blir det hängtuttar, höhö ... (Det vore ju försmädligt att missa någon ordvits i sammanhanget, säg till om du har någon till övers!)

TACK till Erica W för napptipset! Det nappade vi på :)