lördag 24 november 2012

Hola!

Hej du! 


Det var minsann inte meningen att min pålysta lediga vecka skulle bli över två veckors bloggfrånvaro, men här kommer alltså ett litet hej till sist. 

Vi knep för en gångs skull en sista minuten-resa (dagen före vår fina vän dog, läs mer om det nedan. Usch så konstigt det var att vara glad och lycklig för att man äntligen skulle få göra den där resan vi pratat om i flera år, samtidigt som man var helt förstörd på insidan! Jag grät hela vägen till flygplatsen.) och pös till några välbehövliga dagar på Gran Canaria. Alla tiders! Vi passade på att bara njuta, bada, sola lite, äta god mat, läsa böcker, sova middag när S passade på att sova, strosa lite och bara vara. Skönt! 

En av kvällarna, när vi precis ätit färdigt och dansat oss genom ett torg fullt av dansande par, då ramlade vi på Skandinaviska turistkyrkan som precis skulle börja sin Hela kyrkan sjunger-kväll. Kyrkan var full av skandinavier som önskade sånger ur häftet och vi sjöng och sjöng. Pärleporten och Jag har hört om en stad ovan molnen träffade verkligen hjärteroten lite extra. Du anar inte vad den kvällen betydde! 

Vi glassade vidare och bara tog det lugnt och TUR var väl det för väl hemma åkte vi på världens magsjuka allihop. Bläk! Jag höll mig frisk i början, men för någon dag sedan åkte jag dit, jag med. Urkburk! Det är verkligen urkasst, det där med magsjuka. 

Alltså resulterade min planerade en veckas ledighet i två veckors frånvaro. Du må tro att jag ligger efter med jobb nu!

Men först ska vi pigga på oss aningens till. Med utkörd pizza som hjälp ... 

Ps: Världens bästa tips mot magsjuka, har du det? Säg till för jag slipper GÄRNA eländet nästa gång ... 

3 kommentarer:

 1. Familjens huskur är att svälja 10-15 vitpepparkorn hela.
  Har inte hjälpt var gång, men har sluppit eländet många gånger.
  Hoppas ni kommer på fötter snart!!

  SvaraRadera
 2. Min bästis kör också på vitpepparkornen. Med min känsliga mage har jag aldrig vågat testa dock. Framför allt vid resor kan det annars vara bra att ta snällbakteriekapslar som finns på apoteket. Och har man kass mage i samband med resa kan loperamid vara bra i nödfall. Det bromsar upp farten på tarmen. Men det ska man bara ta till i nödfall om man är magsjuk av någon smitta eftersom det ju är meningen att smittbacillerna ska rensas ut liksom. :)

  SvaraRadera
 3. Vi hade inga vitpepparkorn hemma (letade febrilt in i det sista!), men nu är det kirrat till nästa gång. Hoppas det är länge tills dess ...

  SvaraRadera