onsdag 25 januari 2012

Barnvälsignelse

"Man bar fram små barn till Jesus för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han upprörd och sade till dem: "Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana. Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in." Och han tog upp dem i famnen och lade händerna på dem och välsignade dem." Mark 10:13-16

Det börjar närma sig Sallys barnvälsignelse och det är därmed full aktivitet i hennes morsas hjärna. Fika efteråt blir det och då har jag fått för mig att det vore fasligt kul med ett rött tema med vita inslag. Superkul idé på det lösa tankestadiet, tills jag kom på att chokladbakerskan Flatebö därmed får sig en smackig utmaning ... Min rödvita fantasi sträcker sig till geléhallon och röd saft, märker jag, och hur gott det än är, kan det ju vara kul att bjuda på något mer än så.


Det är alltså här du kommer in i bilden. Har du några kloka förslag? Hjälp mig! Vad kan jag baka och hur kan jag snajda till det här hemma? Märk väl att tips i klassen bröllopstårtesvårt ratas, jag ska ju trots allt hinna kramas först och främst på dagarna. Snabbt och lätt - färdigbrett är mitt tempo numera, så exempelvis färdiga, fina röda (ätbara) hjärtan man kan dunka ner i grejerna vore prima. Men vars hittar man sånt?Och du som varit på eller haft fina barnvälsignelser eller barndop för den delen, har du tips? Vi är ju sådana amatörer, David och jag, förstår ni. Särskilt på bäbisar och rött och vitt!

11 kommentarer:

 1. Helena i Ljungsbro25 januari 2012 23:30

  Grädde är vit!

  Vitt kladdkaka med rött godis på.
  MUMS!

  SvaraRadera
 2. Polkagrisglass? Gör antingen egen glass eller köp färdig (låt den i så fall halvsmälta), slå sönder polkagrisar med en hammare och blanda i.

  Det är bra med vaniljglass eftersom det är godast till polkagrissmaken - det blir ju snarare vitt med rött än rött med vitt - men du kanske kan karamellfärga den?

  SvaraRadera
 3. Muffins på mjukpepparkakemix och med glasyr färgad med karamellfärg eller med rött strössel. Glasyren görs bäst med florsocker och philadelphia och en liten skvätt citron. Blir sådär lagom sötsyrligt och friskt =)

  SvaraRadera
 4. Nåt med polkagrisar, som redan föreslagits ovan, är det enklaste jag kan komma på. Annars tänkte jag nåt åt "flugsvampshållet". Inte så pedagogiskt kanske för barn och så men... Skulle kunna funka att klä in kaka eller muffins med någon form av röd glasyr eller marsipan med vita duttar på. Men jag har en känsla av att röd karamellfärg brukar resultera i mer rosa nyanser än riktigt rött. Och röd marsipan vet jag inte riktigt var man skulle hitta. Men om man inte vill att det ska se ut som nåt speciellt annat än gott så funkar ju vit glasyr oså får man dutta på något rött som du är inne på. :)

  SvaraRadera
 5. hallongrottor, rödvita maränger och red velvet cake.

  SvaraRadera
 6. Frust cheese cake kan du ju förbereda dagen innan (vitt) sen servera med skivade jordgubbar, hallon, eller något annat rött. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. cupcakes med röd topping. Det är ju helt enkelt vanliga muffins (man kan lägga bär i muffinsen) och sen så färgar du toppen med röd karamellfärg. Väldigt smidigt och kan förberedas innnan så man bara kan ställa fram dem när dom ska ätas.
  Annars går ju de mesta att färga med karamellfärg ;)

  SvaraRadera
 8. Red velvet!!! Det är lika enkelt som att baka sockerkaka!

  http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html

  Ett svenskt recept: http://www.ica.se/Recept/red-velvet-cake-med-jordgubbar-673978/

  SvaraRadera
 9. Uppiffad rulltårta kanske!? Snabbt och lätt. Rulltårta med röda bär ev. grädde inuti. Slafsa på grädde på hela rullen sen. Kokos eller hyvlad vit choklad på grädden gör den ännumer snajsig. När du sen skär en bit kommer den underbara röda färgen fram... Voila! :)

  SvaraRadera
 10. jag är inte så bra på det där med bakning, men barnvälsignelser har jag gått på en del! men aldrig stött på nåt så kreativt som du beskriver, det låter riktigt roligt! bara DU orkar kan du ju göra vad som helst :D
  kul idé, den ska jag bära med mig till barnvälsignelse nr 2 i framtiden! =)

  SvaraRadera
 11. Hej finaste ni och TACK för alla bra förslag! Rena rama dreggelframkallningskommentarfältet, det tackar jag för :) Och ni har ju så pillrans bra förslag, jag återkommer med bildbevis, för flera av era tips blir det absolut!!

  SvaraRadera