tisdag 31 maj 2011

Ett kryss två


Nån som minns mitt fina, hemsnickrade skåp med roligt böjda skedar som handtag? Well, så här ser det ut nu. Nån här hemma kom åt skåpet/skedarna vid nån städning för säkert ett halvår sedan, och de sattes liksom inte tillbaka. Så, vad tror ni kommer att hända?

1) Nån sätter tillbaka dem (det var ju trots allt nån som råkade stöta bort dem)
x) Josephine sätter tillbaka dem (trots allt: jag måste ju ha limmat lite halvkasst när besökande barn kan slita och dra i dem ("Titta mamma, vilka knasiga!!", "Ja, här har de uppenbarligen inte alla besticken i lådan ..."), men de lossnar av en lättare puff vid städning när nån drar fram)
2) Inget. De får ligga kvar och limmärkena på skåpet får tala sitt tydliga språk.


Supersnällt om du kan tippa rätt svar, så får vi göra en efterkonstruktion och helt enkelt följa flest tipp :)

Andlig flint


Har du hört varför det finns så många andligt tunnhåriga i kyrkan? Jo, för att den undervisning, tillrättavisning och förmaning som var tänkt för mig och min personliga utveckling tillsammans med Jesus, den nickar jag vidare till min bänkgranne bakom i stället för att ta vara på den själv. Det sliter ju naturligtvis på frillan.

Lite roligt och tänkvärt, tycker jag.

måndag 30 maj 2011

Afternoon Tea


"Kyss mig, David, jag tror jag drömmer!" utbrast jag när vi hamnade på Afternoon Tea på Ikea prick nyss. Rena rama drömmen för en som ääälskar kakor (det har ni nog listat ut by now ...)! 29 riksdaler, plocka vad man vill hur många gånger man vill, te och dricka inkluderat. Ooo!

Nej, måste sluta för jag kan inte tänka klart med ett kakfat framför mig. Vi får återhöras, käraste du!

söndag 29 maj 2011

Rabarbernåd


- Det här är nåd, det, sa jag till David när jag kom in med vårens första skörd. Rabarbern. Vi har inte gjort nåt för att förtjäna den, utan den bara växer och växer, till och med mer än vad vi hinner ta rätt på, frysa in, göra kräm eller paj på. Precis som Guds nåd. Vi kan inte göra något för att förtjäna den och den tar aldrig slut. Oavsett vilka tabbar vi gjort, så finns Guds nåd och täcker över och räcker till mer än nog.

I vår trädgård är vi dundertacksamma för rabarbernåden som är så mäktig och som smakar helt underbart gott. Just nu ligger det en rejäl trave på köksbänken som väntar på att rensas och frysas in, men jag tänkte göra en rabarberkräm i kväll också.

Då blir det att rejält tacka Gud för maten. Och för Hans enorma nåd som aldrig tar slut.

lördag 28 maj 2011

God morgon

Åh, vilken jobbig morgon!

Åka upp i "pensionärssängen" till frukostläge för att inta en kopp te, hembakat slisk och en bra bok är jobbigt, jobbigt. Hur står man ut, egentligen?!

(Äta smulig maräng i sängen kan förresten vara ett riktigt dumt påfund, men det återstår att se. Hursom, tack gode Gud för en ny dag!)

Ha en strålande dag, käraste du! Kram från lyxtanten :)

fredag 27 maj 2011

TÄVLING! Vem vill ha?


Listigt nog beställde jag hem några små extrasaker när jag beställde smycken, så jag tänkte helt enkelt höra om någon vill ha ett fint set med ugglor? De passar ju inte helt in på flatebo.se, men de var så fasligt söta att jag knep dem ändå. Det är en ställbar ring med söt uggla på och ett halsband på lång kedja där ugglan är lite roligt uppdelad på kedjelänkar.


Jag har ett sånt kit att lotta ut, så jag tänkte helt enkelt höra om du vill ha?

Gör i så fall så här: Maila mig på josephine@flatebo.se och skriv ett favoritbibelord i mailet. Jag väljer - eller lottar, vi får se hur jag gör - ut en som vinner tisdag 7:e juni 2011. Glöm inte att ange din adress!

Kom an nu, tävla, tävla! Lycka till!

Psst: Jag köpte ett set till mig också, så om du vinner blir vi smycken-twins (O, vad det lät gulligt fånigt ... Smycken-twins??)! Hihi :)

Smyckesjulafton i maj


I går kom ett stort, superroligt paket alldeles fullastat med fina smycken. O, vad sånt är roligt, rena rama julafton! Jag packade upp med ett gigantiskt leende, det är så kul att få se och prova och fota in alla dunderfina smycken.

Nu på förmiddagen har de letat sig fram till flatebo.se och finns nu att beskåda under Smycken-fliken. Mitt tips är - såklart - att du uppdaterar din smyckeshörna eller tar tillfället i akt att fynda fina smycken och ge bort.

Psst: En liten hemlis kommer här: Jag har bara lagt upp ett begränsat antal av varje smycke och sparat en del till sommarens alla konferenser. Vi får väl se hur länge de räcker!

torsdag 26 maj 2011

See you later


För nästan exakt ett år sedan, när vi var runt och grattade de som tagit studenten, fick jag ett kanontips av Marita, en av de mysiga mammorna. Jitterbugg är supergoda, men lite omständiga att göra, men gör man dem i förväg och fryser in, kan man bara ta fram dem, skära i skivor och grädda efter behag. Ursmart!


I går snodde jag ihop en sats, det är typ en mördeg i botten med hårdvispat ägg och socker utbrett ovanpå som rullas ihop. Och skjuts in i frysen!

I morgon ska vi på ett helmysigt ta-med-kak-och-saft-kalas och det ser jag fram emot, kakor är ju min nationalrätt näst efter korv och popcorn! Jag ska göra en slabang, såå sugen på en sån. Men när jag frågade David vad han skulle göra, kan ni gissa vad jag fick för svar?

"Jag såg att det fanns jitterbugg i frysen, jag kan ju göra dem och ta med."

Sicken en!

Philips-chatt


Bläk, vilken förmåga somliga har att dra fram kärringen i mig. Här satt jag i godan ro och jobbade och lyssnade på lovsång på Spotify, när Philips bryter in för reklam. Reklamen gällde en hårtrimmer, men fokus var inte på skägg för en gångs skull, utan på ett annat, mer sydligt ställe på kroppen, allt förklätt bakom en taskig bonsai-träd-parallell och med en bild på en naken karl med Philips-loggan mitt för detaljerna. "Let others enjoy your bonsai" och "bli kung i sovrummet". Others? Som i flera??

Om du råkat sett lite skvallernyheter, har du säkert fått med dig alla Arnold Schwarznegger-rubriker om otrohet. Och Tiger Woods, vem minns väl inte det? Svininfluensan var livsfaaarlig i fjol ända tills han var otrogen, för då intog han platsen som nyhet nummer ett och den livsfarliga svininfluensan hörde vi knappt av längre. Otrohet är upprörande skrutt och reklam som lite undermedvetet lägger in plural i meddelandet, sånt blir jag kärring på.

Så lite snabbt traskade jag till http://www.philips.se/ och hamnade i en chatt med en karl som inte hade nåt med saken att göra och som fick ta emot mitt svammel. Stackars. Hursom skulle han vidarebefordra, lovade han. Man kan ju hoppas att de lyssnar.


Ibland kan man undra om vi är utrotningshotade, vi som är trogna ända tills döden skiljer oss åt.

onsdag 25 maj 2011

Konfirmationstider


Det konfirmeras åt alla håll och kanter och det märks verkligen hos oss - uppenbarligen har vi kanonbra presenter till sånt. Roligt!

I går ringde trevliga Anna från Linköping och frågade om inte vi kunde sno ihop några Konfirmerad!-pins lite illa kvickt. Hos oss är allt möjligt, till och med pins med kort varsel, så jag fixade ihop ett förslag i Photoshop som godkändes, pinsen gjordes och skickades bara någon timme efter. Dagen var verkligen proppfull ändå, men det känns lite småfräscht att kunna flytta om lite i dagplaneringen och rycka ut så där snabbt. Kul!

Hoppas nu att alla konfirmander blir strålande glada för sina knappar och att alla ni andra som konfirmeras får fina minnen för livet, Jesus-kryddade sådana.

Psst: Det slår mig att drygt halva livet gått sedan jag konfirmerade mig. Jag minns mest att jag inte var avgjort kristen, blev döpt utan att bli blöt och att jag tryckte upp nattvarden under bänken. Mindre snyggt gjort :)

måndag 23 maj 2011

Korvterror (!)


I lördags small det till: korvgrillning nummer 10 - check! Bara 40 kvar nu ...


Vi åkte till Ljungan med min familj och grillade korv och hamburgare (sistnämnda göre sig icke besvär), njöt i solen, hittade på kott- och stenrika grenar till den sedvanliga femkampen (och lika sedvanligt vann jag inte), strosade runt och hade det alla tiders. Vilken förmån!

MEN, hör och häpna, i min strävan efter 50 korvgrillningar under 2011 har jag insett att jag minsann måste stå ut med lite av varje. Korvterrorn har infunnit sig och det dimper ner MMS-bilder på grillad korv lite när som helst numera från alla möjliga håll. Sicka enar! Hmmpf.

Dessa sicka enar tror väl att jag blir frestad, men se, de bryter allra oftast mot mina egna påhittade korvregler, så icke sa nicke. Så ska du terra mig mer, får du i alla fall se till att hålla dig efter följande föreskrifter, annars blir jag inte ett dugg frestad. Reglerna kommer här:

- Dra åt skogen! Platsen ska vara skog-och-mark-och-helst-lite-vatten-placerad, inte i en vanlig villaträdgård.
- Ingen rök utan ved. Elden ska göras upp med lövved, inte kol. Helst utan papper.

När dessa två förutsättningar är på plats, ska korven grillas frasig runt om, brödet ska rostas, två streck ketchup, två streck Johnnys senap - men det är ju en smaksak - sedan kryddas hela evenemanget gärna med glatt sälskap och allmänt mys.

Så, nu är reglerna på pränt och du kan lugnt sätta igång att fresta mig med korvbilder. (Men bor du i närheten får du gärna säga till så kommer vi på stört!)

Älskad, vacker, dyrbar, värdefull, välsignad. Och allmänt bra.


Äntligen är våra nya cerat på plats och de är verkligen superfina! Rosa eller blå med svart tryck på, finns att köpa för 25:-/st eller i tvåpack för 45:-/2 st på flatebo.se under fliken Grejer.


En supergrej att peppa någon med eller att peppa sig själv med en mörk dag. För det är sant, vartendaste ord. DU är värdefull och dyrbar och välsignad och allt det där, även om det inte känns som så jämt. Men spela Roland, du är bra och så är det bara.

Plus i kanten för vaniljsmaken och för de glada sommarfärgerna!

fredag 20 maj 2011

Fru Flatebö hjärtar ... hjärtan!


Om jag ska pyssla ska det gå fort och här kommer ett dundertips på snabba hjärtan. Ta nåt snyggt papper, klipp rakt in i hörnet och klipp av så att du får spetsiga trianglar.
Klipp ett jack inåt som riktmärke och klipp sen smått böjt från varje sida mot riktmärket. Titta på min fina pedagogiska bild ovan! 1) Triangel, 2) riktmärke och ett klipp inåt, 3) färdigt!

Använd som kort, gör hål i ett "hjärtöra" och trä in ett fint snöre, skriv pepp och ge bort eller klistra upp på en liten pinne och stick i en blomma eller i maten.

Snabbt och lätt!

Guds frid


En risk med att ha ett litet tryckeri så nära till hands är att det lätt kan bli för mycket ... Hemma hos oss har vi wall arts i olika former i vardagsrummet, köket, hallen, badrummet, arbetsrummet, sovrummet, på bilen, på lite burkar, och ja, lite varstans. Tur att man nån gång ibland kan göra saker till andra! Tidigt i våras snodde jag ihop två stora glasvaser med murgröna i, satte i en liten kungakrona i varje och ...

... surprise! En tillskuren dekal med texten "Guds frid" på dem båda. Sen ställde jag dem i kyrkan och har njutit av att se dem växa. Här hemma kämpar jag för att få murgrönan att överleva en sån som jag, men där bara växer och växer den och blir superfin. Fridfull, på något vis. Prima!

Psst, förresten: Brukar du kolla om du har frid för saker? Det gör jag. Ibland när jag står inför ett val och funderar hur jag ska göra brukar jag be och bara känna efter vad jag har frid för. Funkar alldeles utmärkt!

Ny dag - nya möjligheter

O, så härligt det är med fredagar, tycker ni inte? Sista rycket innan helgen! Åter igen inbillar jag mig att det blir en härlig helg i trädgården, men jag skulle bli förvånad om vi ens hinner dit ...

I afton blir det konsert med By Grace i Sundsvall - ni som är i närheten: KOM, de är underbart bra! I morgon blir det rep och på söndag ska vi som hade lovsången på En helg till Guds ära åka till Kramfors och vara med på deras möte där. Det ser vi fram emot!

I köket står inköpta jordgubbsplantor som bönfallande har sneglat på mig i några veckor och längtat ner i jorden, de visar tydligt sin protest genom att lägga sig ner varannan dag. Kanske jag kan hinna peta ner dem i alla fall? Och fixa dammen? Kratta färdigt? Strolla lite? Klippa ner lite buskar? Stoppa ner några frön i backen?

Härligt med en ny helg och nya möjligheter! Men möjligheterna för trädgården ser inte direkt lysande ut.

onsdag 18 maj 2011

Pluggdags: Hela bibeln på en minut


Ni brukar ju bli så skönt impade av folk som rappar bibeln eller ramsar upp alla bibelböckerna i rappt tempo, så här har ni ännu en övningsvideo: en sammanställning av händelserna i rasande fart. Öva på!

Men vad katten ska det stå?


När jag fastnar numera tänker jag "AHA! Jag kan ju fråga i bloggen!" för här finns det alltid smart folk. (Du är alltså smart folk, bara så att du vet.) Så, härmed tillkännager jag att jag fastnat för jag kommer inte på vad det ska stå i ballongen som min lilla nyritade katt knutit fast i svansen.

Hojta till om du har något bra förslag! Lagom kort bör det vara, typ något eller några få ord, bara. Lagom barnsligt, lagom sött eller salt, lagom rakt på, lagom bra, lagom passande på en t-shirt, knapp, magnet eller tygkasse, kanske. Vore jättesnällt om du kan hjälpa mig så att bokstäverna ramlar på plats!

Tusen tack :)

Är du med och tävlar?

Här kommer en liten extra push för tävlingen där du kan vinna två signerade plattor av Stephanie Smith!

Så här gör du för att tävla:
- Gilla tävlingen/bilden i vår Facebookgrupp
- Blogga om tävlingen (och hör av dig så att vi vet), eller
- Maila till
info@flatebo.se och berätta att du vill vara med och tävla.

Enkelt! Det räcker om du gör en av grejerna ovan.

En skön tjej som bloggat om tävlingen hittar vi i bloggen The Story of My Life (och hon sparar inte på krutet, heller. "Pang boom tjacka dawaa waa waa!!"). Roligt!

Greetings from Gothenburg

I söndagskväll kom vi hem från tre ljuvliga dagar i Göteborg och med oss i bagaget hade vi dagar med fina vänner, massor av promenader, ont i fötterna, god mat, gott fika, fint och fult väder, ett besök på Smyrna där vi var med i deras talk show, shopping, mer mat och fika och ännu mer ont i fötterna. En hejdundrande helg, helt enkelt!

Jag försökte packa lite ekonomiskt och tog för en gångs skull bara med mig kameran och ett objektiv i stället för hela tunga kameraväskan. MEN, väl hemma inser jag att jag stort sett bara fotat blommor och mat, för just det objektivet är så pillrans roligt till just det. Klantigt. Hursom, här kommer en liten summering:

Mycket fika blev det. En dag gick vi på Kafé Zenit i Majorna och åt en maffig blåbär- och björnbärspaj som nästan aldrig tog slut. Bohemiskt men ändå fräscht café - rekommenderas!

Vi hade sån tur att bo hos Samuel, en born and raised göteborgare som skickligt guidade oss runt överallt. Han tog med oss på ett otroligt mysigt café med enorm och solig utsikt över hela staden. Och räkmackorna där gick inte av för hackor. SÅ gott!

Staden stod i blom. Körsbärsträden, syrenerna och allt möjligt blommade så vackert! Här hemma har inte ens syrenen mäktat med att få ut bladen ens ... Det är ett avlångt land, detta, och ibland kan man ju fundra om man bor på rätt eller fel ställe.

En rolig grej mitt i en snabbsväng med shopping på Frölunda torg, var att när vi kom ut från favvobutiken med två stora påsar hörde vi några takter och jag kände direkt igen Kirk Franklins Awesome God. Vi skyndade såklart fram till musiken och möttes av en gigantisk kör med gigantiskt schwung och stor publik. Tokroligt att mitt på blanka lördagen höra "He reigns!" basuneras ut av Björn Hedström och gänget. Bravo, Göteborg Gospel, bravo!

Förutom de uppenbara bildbevisen hann vi med en hel del annat och hade verkligen en kanonhelg. Gött!

lördag 14 maj 2011

Ses vi i kväll?

I afton gästar David och jag Smyrna i Göteborg med start 20:00. Talk show, liveband, säkerligen fika och annat bra och vi lottar ut flatebo-grejer. Kom och bjuppa på en kram så får du en tillbaks, vore superkul att ses!!

torsdag 12 maj 2011

Tvättlappar - check!


Äntligen! De senaste veckorna har det känts som om jag legat månadsvis efter och att det lilla jag hinner varje dag är som ett spott i havet. Men nu så, nu börjar jag komma i kapp! Prick nyss mailade jag exempelvis äntligen iväg "tvättlapparna" till sommarens kläder. Hoppas nu bara att de hinner komma i tid - de ska ju liksom sys in också.


En rolig grej med att få göra kläder och att få bestämma alla detaljer är ju att man kan göra som man vill. Och jag vill att man ska bli glad! Glad när man tar på sig, glad när budskapet peppar andra, ja, till och med glad när man tvättar. Årets ena nya lapp fick texten "Jesus can clean up my mess" vilket för mig anspelar på hur Jesus förlåter våra synder, gör oss rena på insidan. Andra lappen fick sången "Jesus älskar alla barnen", fast på engelska. Där är ju just texten "röd och gul och vit och svart" och det tyckte jag var lite kul på kläder, för vissa ska ju färgsorteras när man tvättar.

Och apropå tvätt, kanske jag ska gå och hänga den där tvätten jag startade i morse ... Hoppsan.
Psst: Har du bra förslag på andra texter man kan ha på just tvättlapparna? Hojta till, det kommer att behövas!

Kap eller skrap (käp eller skräp)?


Titta vilket fynd! Mina föräldrar slet ut sitt gamla kök för ett tag sedan så de här två lådorna förpassades till högen med sopor som skulle köras till tippen. Ända tills jag knep dem. De har stått ute över vintern och är väl inte i toppskick, direkt, men O så bra det kan bli!

Men jag är nog lite ensam om att tro det. Mina föräldrar vill kasta och på Davids min ser det ut som om han vill bränna upp eländet. Fort. Men mina ögon glittrar.

Så snälla, säg att du fattar! Säg att du förstår hur fint det blir när man tar bort trähandtagen, målar en färg utanpå och en annan färg inuti och eventuellt sliter ner lite. Säg att du ser framför dig hur snyggt det blir när man sätter upp dem på väggen och har lådorna som två bokhyllekuber där man kan ställa böcker och annat fint. Snälla, säg!

Och förresten, kuber har vi ju fler av, vad är det för verkmärdigt med det? Kolla på det här gamla inlägget om du vill se vardagsrumskuberna >>

onsdag 11 maj 2011

Mer post åt folket!


O, vad glad jag blir av trevlig post! Vykort, inbjudningar, tackkort, leveranser och sånt - jippijajjaj. I dag har jag snott ihop och beställt lite nya vykort och här är två smygvisningar. Ett med vårt kors på (som också kommer som t-shirts och toppar snart) ...

... och ett med ett sprillans tryck som även det kommer som t-shirts inför sommaren. Det finurliga med den t-shirten är att texten blir åt rätt håll när man kollar sig i spegeln. Roligt!


Så fatta vinken, köp vykort hos oss och gör någon glad eller skicka fina små hälsningar till mig :)

Har du förslag till vykort? Hojta till!

Om David själv får välja


Alla t-shirts är beställda och klipps, trycks och sys veckorna framåt. Det ska bli så roligt att få se hur det blir! Några hemligheter vill man ju försöka spara, men det är fasligt svårt, så därför kommer ännu ett industriläckage här: En vit ekologisk t-shirt med tryck i tvåfärg som David har designat. Eller, han har sagt precis hur han vill ha det och så har jag fixat. Sicket team!

Själv skrattade han så att han nästan började böla. "Hahaha, den är rolig!"

Den kommer som herr-t-shirt och damtopp och jag skulle gissa att vi försöker knipa varsin i sommar. Tokrolig!

Milda makaroner och knäck i ...

(Det här är inte ett superseriöst inlägg, bara en liten fundering.)

Vad är det med män - och kvinnor för den delen - som inte känner av att ändalykten är på visning?

Jag tog en superhärlig promenad runt mina uppväxtkvarter på Södermalm i Sundsvall en soldisig kväll och när jag nästan var hemma hos mina föräldrar igen passerade jag en man som låg på knä och klippte häcken. En snabb blick räckte och jag gick, smått besvärad, över till andra sidan gatan direkt. Det var som att se dubbelt, i alla fall ordmässigt: två häckar. En på klippning och en på vädring.

Man kan ju undra. Känner man inte av det? Eller, efter en hel kväll med att ha rest sig upp, dragit upp byxorna efter förmåga, satt sig ner igen bara för att känna hur de åker ner, helt enkelt gett upp och låtit sista sidan paradera fritt. Nej, hemska (felkonstruerade?!) byxor som åker för långt ner och tröjor som åker för långt upp, det är ingen bra kombination och det är en hemsk känsla om man upptäcker att man satt ihop fel kläder till en sittande tillställning. I kyrkan, exempelvis.

För visst blir man generad, både som exponerare och åskådare?

Tur att vi gör våra t-shirts och toppar längre i år.

(Just a thought.)

tisdag 10 maj 2011

Med hjärtat i tygkassen

O, det är så mycket spännande som ska spikas inför sommaren! Vi håller på och filar för fullt bland annat tillsammans med Dece på att sy upp tygkassar med tryck på. Ni minns Dece, hoppas jag? Som vi har gjort virkade mössor med? Där kvinnor får lära sig ett hantverk och på så vis försörja sina familjer? Verkligen en superbra grej.


Så, vad säger ni om en Gud-sjuk-tygkasse?

Eller en Älskad, vacker, dyrbar, värdefull, välsignad och allmänt bra-kasse?

Eller kanske en gammal favvis som David dammat av, Made in Heaven-trycket?

Spännande!

Psst: Innerfickan och flatebo-etiketten kommer såklart inte att synas på utsidan på de färdiga tygkassarna, men det är finurligt att låta de synas när man skissar, tycker jag. Kassarna får långa handtag, innerficka och gott om plats.

söndag 8 maj 2011

Trädgårdshelg?


Pappa ringde nyss.
- Fick ni mycket gjort i trädgården i helgen?
- Pfft. Inte ett smack, vi har inte varit där ens en sekund, svarade jag.


Nej, den efterlängtade trädgårdshelgen lämnade inte ett enda jordkorn under naglarna, däremot mycket lovsångsrep, fikabesök (vänta, ta inte kaka än, jag måste fota till bloggen. NU! Håll still! En gång till. NU! Ah, den blev bra, nu kan du äta.), vila fem minuter skafötters i soffan (läs: slocknade och sov i två timmar i soffan), åkte tillbaka till kyrkan för att hämta kvarglömda noter, blev kvar på kanonbra ungdomssamling, hem, åt klockan-tio-middag, sov, lovsång på mötet i dag, hamnade på spontan och ofantligt trevlig grillfest efter, kom hem nu.

Som tur var är inte trädgården ett jättemåste - dock ett superbör - så det går nog att njutslita i den under kommande veckas kvällar. Om vi inte hittar på något annat, vill säga.

Har du gjort det du skulle i helgen?

Psst: Smygreklampaus! Jag snodde ihop en av världens lättaste men också godaste kakor; tuppkaka som jag drämde hallon och blåbär i. Som en vit kladdkaka, kanske man kan säga. Superenkel! Finns som receptmagnet på flatebo.se :)

fredag 6 maj 2011

Tävling: Vinn signerade Stephanie Smith-plattor


Nu ni. I sommar återvänder Stephanie Smith till Sverige och inför det har vi fixat två signerade skivor som vi härmed lottar ut. Gör så här för att tävla:
- Blogga om tävlingen eller om flatebo.se, hör av dig till oss så att vi vet.
- Maila oss på
info@flatebo.se
- Gilla bilden/tävlingen i flatebo.se-Facebookgruppen.
Vi lottar ut en vinnare som kammar hem hela klabbet - TVÅ signerade skivor. Tävlingen är öppen från och med nu och till 13:e juni 2011. Passa på!

Rock-pop-tjej med hjärta och ett saftigt vittnesbörd, undrans om man kan beskriva henne så? Vinn, lyssna och bestäm själv. Lycka till!

För själ och öra


Duamej, så vi har fyllt på med musik de senaste dagarna. Och riktigt bra grejer också! Här kommer några korta tips:

- Kirk Franklin. Enough said. Köp.
- Mandisa. O, vilken pipa! Hon var med i American Idol för några år sedan och har sedan dess jobbat med Kirk Franklin och TobyMac för att nämna några. Och med tanke på att de är några av kristen musiks absolut största, så kan du nog lista ut hur bra hon är.
- Supertones. En samlingsplatta med några av deras största hits. Om du missade Supertones när de spelade, så fixa den läckan nu! Sanslöst bra. Bra texter och kul ska-schvung. Deras avskedskonsert är nog ett av det bästa liveframträdandet jag sett. Och aj, vilken träningsvärk man fick!
- Bethel Church. Vid första lyssningen var jag fast. SÅ bra! Här är lovsång när den är som bäst. Live DVD-medföljer.
- Passion. Nån som var på plats när de spelade på Hovet? Så mäktigt. Här är en ny inspelning, denna gång med 20 000 i publiken. Matt Redman, Chris Tomlin och gänget har gjort det igen. En klassiker.


- Keith Green. Har du hört "O, Lord, You are beautiful" ("O, Gud, Du är underbar" på svenska)? Wow. Enkelt, men så innerligt. Green dog för runt 30 år sedan så dessa inspelningar andas 70-80-tal, men det är bara ett plus.
- KJ-52. Okej, jag erkänner: Jag är en liten hiphoppare nånstans där inne. När det svänger, när texterna är bra och det är så catchigt skönt, då är jag med. Här är jag med från start. "End of my rope" är absoluta favoriten.
- Rich Mullins. Ännu en som lämnat oss, men som lämnat en skatt med sånger efter sig. Det här är mannen som skrev "Awesome God", "Step by Step" och min favorit "Hold me Jesus" för att nämna några. Underbart. 3 skivor till priset av en.

Nej, nu måste jag sluta, annars blir det här inlägget kilometerlångt. Kanonbra musik som vi verkligen, verkligen rekommenderar! Finns på flatebo.se allihop!

Trädgårdshelg!


Åh, så skönt det ska bli med helg! Vi har satt av stora delar av helgen till att fixa och dona i trädgården och det ser jag verkligen fram emot. Det är så ljuvligt att stöka på, fixa och dona och se hur det växer. Förra helgen blev det en hel häck mot ena grannen, den här helgen får vi väl se vad det blir.


I fjol betongade jag en hel del och här är en av grejerna. Handen står tillsammans med murgröna och färgglad bellis i en stor kopparkruka vid infarten som ett skönt statement. Uppåt. Det finns något mer. One way. Gud.

Så här gör man en betonghand (om man nu inte tycker att den är alldeles för läskig): Ta på dig handskar. Blanda betong. Den ska gå att forma till en klump utan att vara för hård eller flyta ut. Fyll en rätt så tjock gummihandske, skaka ner i fingrarna, få ut luft och forma med starka gummiband eller lägg så att fingrarna kommer rätt. OBS! Gör inte fulfingret. Inte. Häng på tork. Låt brinna som det så fint heter i ca. två dygn. Lirka ur. Om något finger skulle gå av är det bara att limma ihop.

torsdag 5 maj 2011

Ge mig mera pannkaka


Apropå billig mat (
korvinlägget hittar du här) så kommer tokbillig mat här: Pannkakor! Kan man någonsin bli less? Åh, så gott! Ibland duttar jag i lite vaniljsocker och steker med extra smör, då blir de riktigt frasiga och goda. Med mycket hallonsylt i och jättemycket socker på blir de oslagbara!

Lyckligt nog fick jag en hel del av smeten över, så i morgon bitti blir det lyxfrukost. Inte alls jobbigt :)

Mitt pannkaksrecept är väl inget speciellt, förutom det att du hittar det på en receptmagnet på flatebo.se. Prima att ha på kylen så att man kommer ihåg denna världslätta rätt ofta. Och när man kan det utantill kan man ju ge bort receptmagneten till någon behövande.

Psst: Har du hört talas om Pannkakskyrkan? SÅ bra grej. Mer info hittar du här >>

Göteborg - here we come!


Nästa lördag, då tycker jag att vi ska ses. Allihop. I alla fall ni som bor eller befinner er i närheten av Göteborg - det vore superkul! David och jag hälsar på i Smyrna och är med i deras talk show lördag afton med start 20:00. Det ser vi verkligen fram emot, det blir superspännande!


Så kom, kom, kom. Och framför allt, kom och säg hej och bjuppa på en kram.

Mer info hittar du här >>

Klipptid till Flata

- Då behöver jag ditt namn och nummer.
- Flatebö, svarade jag.
- Flata, sa hon, greppade pennan och böjde sig ner för att anteckna.
- Ehh, nej. FLATEBÖ, sa jag så tydligt jag kunde.
- Det var svårt.
Jag skrattade artigt.
- Det går lika bra med Josephine.
- JSFIN, smygläste jag upp-och-ner att hon skrev in i boken.
- Kanon, sa jag. Då ses vi i morgon!

En ny variant på efternamnet läggs härmed till den redan så långa listan. Och en till förnamnet.

onsdag 4 maj 2011

Sol i sinne, soligt minne


Jag känner mig besegrad. För när jag låg på knä ute och rensade rabatterna i en plusgrads värme iförd vinterjacka för någon dag sedan, och snön singlade ner i stora tussar runt omkring, då kände jag mig som en riktig surkart. Man kan ju undra om mänskan som myntade uttrycket "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" också legat ute en snöig dag i maj. Knappast. För då finns det bevisligen dåligt väder - vi vill ju ha sol, sol och sommar!

Att i maj bli snuvad på våren är ungefär lika roligt som när det vräker ner snö dagarna före jul, bara för att smälta bort och blotta gräset igen lagom till julafton. Nej, jag finner mig själv drömmandes tillbaka till stugan i stället för att godta kylan ute och när ett hopp om en nära förestående sommar.

I stugan bjöds vi på den här utsikten en solig, vindstilla dag ...
... vi grillade på en öde ö och åt årets absolut godaste lunch i solen ...
... grillade korv å det flitigaste på kvällarna ...

... och lyxade till det med äppelpaj på dagarna.

Åh, please, snart igen!

tisdag 3 maj 2011

Om någon liten vecka


Snart dimper dessa ner på kontoret: Nya, härliga cerat med den underbart peppande texten "Älskad, vacker, dyrbar, värdefull, välsignad. Och allmänt bra." Den här gången blev det två färger, blå och rosa, men jag tyckte minsann att vi kunde köra på samma tryck en gång till. Det är ju så pillrans bra och så pillrans sant!