fredag 19 augusti 2011

Ur Kristna ateister - igen

En pastor uppmanade sin församling att be att Gud skulle stänga en bar i grannskapet. (...) Några veckor senare slog blixten ner och baren brann upp. Barägaren hade hört om församlingens böneoffensiv och stämde den på fläcken.

När domstolsförhandlingen inleddes argumenterade barägaren lidelsefullt för att Gud hade låtit blixten slå ner i baren för att församlingsmedlemmarna hade bett om det. Pastorn backade och avvisade anklagelserna. Han medgav att församlingen hade bett men sade att ingen egentligen hade förväntat sig att något skulle hända.

Domaren lutade sig tillbaka och såg både road och perplex ut. Till slut sade han: "Jag tror inte mina öron. Framför mig står en barägare som tror på bönens kraft och en pastor som inte gör det."

Ur boken Kristna ateister, Craig Groeschel, s. 63. Utgiven av Gospelmedia.

1 kommentar:

  1. I gårdagens avsnitt av sjunde himlen handlade det om en vaktmästare som rektorn ville bli av med (för att han hörde EN röst). Då sa pastor Camden till rektorn såhär: "Du accepterar att jag pratar med Gud, för att jag är i.. Gudsbranschen men Gud verkar inte där, han verkar i människobranschen och en av de människorna är vaktmästaren. Säger du att du gått så långt ifrån tron att du inte alls VÄNTAR dig ett svar från Honom längre?"

    Rektorn satt där perplex kan jag säga ;) (Och vaktmästaren var inte ens kristen!)

    SvaraRadera