tisdag 28 juni 2011

Sommarlunch


Våra sommarluncher får sällan mer fantasi än sallad, men i går tänkte jag den revolutionerande tanken att man kan göra goda mackor, ju. Så i går blev det en maffig, underbart god räkmacka till middag och i dag blev det en hejdundrande god bagel till lunch. Här kommer mina enkla bagelstips:

- dela i två, bred på smör och rosta i ugnen en liten stund. Det ger en nybakad och krispig smak och den behövs.
- bred på rikligt, rikligt med Philadelphia på båda insidorna
- gör en enkel äggröra: knäck ett till två ägg per skalle i varm stekpanna, salta, peppra och vänd rund några gånger. Ta från värmen precis innan det är färdigt så håller röran sig saftig.
- massor av grönt! Sallad, gurka, tomat, paprika, röd lök, basilika ...
- på med ost, skinka, salami, rostbiff, lax eller vad du nu har i kylen.
- lägg ihop och ät.

OBS! Lite livserfarenhet kommer här: Min fina chef på Baker Hansen tipsade om att bagel inte är bra mat på en första dejt. Kan vara svårt att äta den snyggt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar