torsdag 16 juni 2011

Rabarberpajsfavvisen


Så. Nu när jag har avreagerat mig (se nedanstående inlägg) kan jag göra ett mysinlägg. Allra helst skulle jag vilja bjuda hem alla tjejer med taskig bild av sig själva på en rabarberpajsfest och bara peppa, peppa och peppa, men nu lägger jag ut receptet i stället så att ni kan bjuppa varandra på pepp-paj i stället! Här är vår dunderlätta favvis just nu:

Deg:
200 g smält smör/margarin
knappt 5 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 rågad tsk vaniljsocker

Fusksmält fettet i mikron, blanda i resten (bakpulver blandat med mjöl, som vanligt). Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, resten sparar du till toppen.

Fyllning:
600 g rabarber
1½ dl socker
knappt 2 msk potatismjöl

Skär rabarbern i bitar och lägg över pajdegen. Strö över sockret och potatismjölet (gärna blandat på förhand).

Tillsätt lite extra mjöl till pajdegen du har sparat och smula ut över pajen. Skjuts in i ugnen i 200 grader, ca. 30 minuter. Ät med klassisk vaniljglass från GB :)

Tack Lena för receptet (som du hittat hos Anna Bergenströms Annas pajer). Vi äter så vi storknar och alldeles för ofta!

1 kommentar: