torsdag 16 juni 2011

Hjälp! Vad ska jag ta mig till med pärlbergen?


Hur var det nu Linus-Ida sa om Junibackens lilla Madick? Nåt om infall så fort grisarna blinkar? Pust och stön, för prick sån är jag. Ett exempel är när jag strålande glad väckte David en morgon för snart sex år sedan med orden "Jag har startat företag!" utan att fatta ett smack om vad det innebar, ett annat är när jag nu befinner mig i högar av fina pärlor som jag inte riktigt vet hur jag ska bli av med. Det här är garanterat mer än min egna livskonsumtion ...

Men jag hade i alla fall en tanke. En fin tanke om hur kul det vore att ha några workshops på Torp och Lappis där folk får komma och göra pärlhalsband och pärlarmband och sätta på fina kors på. Fin tanke! Tills jag insåg att David inte kom loss från sitt jobb och att jag blir ensam på Torp. Då vet jag inte helt om jag vågar längre, för tro mig, det är mer än nog att stå glad i hågen i tolv timmar i sträck helt själv, så mer påhitt än så behöver jag nog inte dra på mig.

Här kommer du in i bilden. För vad i allsin dar ska jag hitta på med mina pärlrikedomar? Vågar man låta folk komma och hämta pärlor och på eget bevåg sätta sig i gröngräset och pyssla mot en billig peng? (Jag ser tusentals med pärlor utsölade på gräset framför mig, pessimist som jag är ...) Nån åldersgräns, månne? Vilken? Eller - ännu bättre - ska du till Torp och vill rycka in på pärlfronten? Då får du såklart pyssla gratis!

Tipsa mig, för nu är de nerpackade!

Psst: Justja, jag hade bara fina burkar till inte ens hälften, så resten får fint vänta här hemma. OM jag nu lyckas sno ihop nåt kul pysselpartaj i sommar - vad ska jag ta mig till med dem som blir kvar hemma? Hilfe, hilfe!

4 kommentarer:

 1. Gillar idén! Jag tycker du ska ta med dem och se om du kan fixa ett pysselbord som du antingen ser eller om du kan hitta nån trevlig som har lust att hålla lite koll åt dig. Om inte annat lär du väl fortsätta åka runt på torpliknande saker och kan väl göra om det? Jag tror det kan bli poppis =)
  Lycka till! =)

  SvaraRadera
 2. Sälj dem i lösvikt! Ta med småpåsar och en liten hushållsvåg, sätt teskedar i burkarna och låt kunderna plocka. Sälj lämpliga trådar och snören samtidigt. Då kan de välja själv om de vill pyssla genast, eller spara pysslet tills de kommer hem. Jag hade ÄLSKAT ett sånt bord, och med alla fina berlocker du har att hänga i så kommer det att bli kanon!

  SvaraRadera
 3. Åh, ni är SÅ bra!! Tack för inputen, nu blev jag dundertaggad.

  Det blir en kombo, tror jag, ett pysselbord med allt samlat, men att man får köpa med sig i lösvikt (smart med skedar, fixar på momangen!). Jag köpte på mig ett lass med sådana där smarta plattor också, där man kan lägga upp pärlorna först för att planera och se hur det blir, innan man trär dem på tråd, så då kan jag ju låna ut sådana samtidigt.

  URSMART! Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Helena i Ljungsbro16 juni 2011 22:36

  Är det bara pillesmå pärlor?

  Om det är lite coola större, skulle vi kunna ha på vårt läger för funktionshindrade...

  SvaraRadera