söndag 8 maj 2011

Trädgårdshelg?


Pappa ringde nyss.
- Fick ni mycket gjort i trädgården i helgen?
- Pfft. Inte ett smack, vi har inte varit där ens en sekund, svarade jag.


Nej, den efterlängtade trädgårdshelgen lämnade inte ett enda jordkorn under naglarna, däremot mycket lovsångsrep, fikabesök (vänta, ta inte kaka än, jag måste fota till bloggen. NU! Håll still! En gång till. NU! Ah, den blev bra, nu kan du äta.), vila fem minuter skafötters i soffan (läs: slocknade och sov i två timmar i soffan), åkte tillbaka till kyrkan för att hämta kvarglömda noter, blev kvar på kanonbra ungdomssamling, hem, åt klockan-tio-middag, sov, lovsång på mötet i dag, hamnade på spontan och ofantligt trevlig grillfest efter, kom hem nu.

Som tur var är inte trädgården ett jättemåste - dock ett superbör - så det går nog att njutslita i den under kommande veckas kvällar. Om vi inte hittar på något annat, vill säga.

Har du gjort det du skulle i helgen?

Psst: Smygreklampaus! Jag snodde ihop en av världens lättaste men också godaste kakor; tuppkaka som jag drämde hallon och blåbär i. Som en vit kladdkaka, kanske man kan säga. Superenkel! Finns som receptmagnet på flatebo.se :)

5 kommentarer:

 1. Helena i Ljungsbro8 maj 2011 21:35

  Jag har inte ett endaste ställe där jag kan sätta receptmagneter... Förutom på verktygslådan, då.

  SvaraRadera
 2. Heja heja för verktygslådor! O vad jag gillar när damer hamrar och spikar. Men du har en poäng där, det är sällan man behöver goda recept på just verktygslådan ...

  SvaraRadera
 3. åh mums! ser nu att jag i helgen missade att baka vad som ser ut som en förfärligt smarrig kaka ;)

  SvaraRadera
 4. Yes, you did! Man bara smälter fettet, häller i resten och dunkar in i ugnen. Förfärligt enkelt och ännu mer förfärligt gott!

  SvaraRadera
 5. ju enklare desto bättre =) och det skadar ju inte om det på toppen av de är gott!

  SvaraRadera