onsdag 18 maj 2011

Greetings from Gothenburg

I söndagskväll kom vi hem från tre ljuvliga dagar i Göteborg och med oss i bagaget hade vi dagar med fina vänner, massor av promenader, ont i fötterna, god mat, gott fika, fint och fult väder, ett besök på Smyrna där vi var med i deras talk show, shopping, mer mat och fika och ännu mer ont i fötterna. En hejdundrande helg, helt enkelt!

Jag försökte packa lite ekonomiskt och tog för en gångs skull bara med mig kameran och ett objektiv i stället för hela tunga kameraväskan. MEN, väl hemma inser jag att jag stort sett bara fotat blommor och mat, för just det objektivet är så pillrans roligt till just det. Klantigt. Hursom, här kommer en liten summering:

Mycket fika blev det. En dag gick vi på Kafé Zenit i Majorna och åt en maffig blåbär- och björnbärspaj som nästan aldrig tog slut. Bohemiskt men ändå fräscht café - rekommenderas!

Vi hade sån tur att bo hos Samuel, en born and raised göteborgare som skickligt guidade oss runt överallt. Han tog med oss på ett otroligt mysigt café med enorm och solig utsikt över hela staden. Och räkmackorna där gick inte av för hackor. SÅ gott!

Staden stod i blom. Körsbärsträden, syrenerna och allt möjligt blommade så vackert! Här hemma har inte ens syrenen mäktat med att få ut bladen ens ... Det är ett avlångt land, detta, och ibland kan man ju fundra om man bor på rätt eller fel ställe.

En rolig grej mitt i en snabbsväng med shopping på Frölunda torg, var att när vi kom ut från favvobutiken med två stora påsar hörde vi några takter och jag kände direkt igen Kirk Franklins Awesome God. Vi skyndade såklart fram till musiken och möttes av en gigantisk kör med gigantiskt schwung och stor publik. Tokroligt att mitt på blanka lördagen höra "He reigns!" basuneras ut av Björn Hedström och gänget. Bravo, Göteborg Gospel, bravo!

Förutom de uppenbara bildbevisen hann vi med en hel del annat och hade verkligen en kanonhelg. Gött!

1 kommentar:

  1. Härligt Josephine och David! =) Låter verkligen som om ni haft det mysigt! =)

    Själv sitter jag väldigt mycket i djupa tankar om självmord, mobbning och sådant - då det är väldigt aktuellt - sker ju varje dag på olika platser i Sverige, världen. Detta kan hindras om alla hjälper till och uppmärksammar det. =o)

    SvaraRadera