fredag 6 maj 2011

För själ och öra


Duamej, så vi har fyllt på med musik de senaste dagarna. Och riktigt bra grejer också! Här kommer några korta tips:

- Kirk Franklin. Enough said. Köp.
- Mandisa. O, vilken pipa! Hon var med i American Idol för några år sedan och har sedan dess jobbat med Kirk Franklin och TobyMac för att nämna några. Och med tanke på att de är några av kristen musiks absolut största, så kan du nog lista ut hur bra hon är.
- Supertones. En samlingsplatta med några av deras största hits. Om du missade Supertones när de spelade, så fixa den läckan nu! Sanslöst bra. Bra texter och kul ska-schvung. Deras avskedskonsert är nog ett av det bästa liveframträdandet jag sett. Och aj, vilken träningsvärk man fick!
- Bethel Church. Vid första lyssningen var jag fast. SÅ bra! Här är lovsång när den är som bäst. Live DVD-medföljer.
- Passion. Nån som var på plats när de spelade på Hovet? Så mäktigt. Här är en ny inspelning, denna gång med 20 000 i publiken. Matt Redman, Chris Tomlin och gänget har gjort det igen. En klassiker.


- Keith Green. Har du hört "O, Lord, You are beautiful" ("O, Gud, Du är underbar" på svenska)? Wow. Enkelt, men så innerligt. Green dog för runt 30 år sedan så dessa inspelningar andas 70-80-tal, men det är bara ett plus.
- KJ-52. Okej, jag erkänner: Jag är en liten hiphoppare nånstans där inne. När det svänger, när texterna är bra och det är så catchigt skönt, då är jag med. Här är jag med från start. "End of my rope" är absoluta favoriten.
- Rich Mullins. Ännu en som lämnat oss, men som lämnat en skatt med sånger efter sig. Det här är mannen som skrev "Awesome God", "Step by Step" och min favorit "Hold me Jesus" för att nämna några. Underbart. 3 skivor till priset av en.

Nej, nu måste jag sluta, annars blir det här inlägget kilometerlångt. Kanonbra musik som vi verkligen, verkligen rekommenderar! Finns på flatebo.se allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar