fredag 15 april 2011

Två frukostar och en begravning


Tidig frukost på säng i våra nya pensionärsvarningssängar, cyklade till kyrkan (kommer väl inte kunna sitta på resten av helgen, AJ vilken sadel!) frukostmöte med PR- och informationsgruppen, gick tillbaka hem av ovan nämnd orsak, städade lite, bakade två sorters kakor och satte en deg på jäsning, pappa kom, vi lunchade god fisk, jag bytte om, pappa tog motorcykeln, jag tog bilen och så åkte iväg vi på en fullsatt begravning i kyrkan.

Det är något visst med begravningar. Eftertänksamhet, tacksamhet, minnen och kärlek men naturligtvis även sorg, smärta, saknad och mängder av tårar. På begravningar tänker jag ofta att jag så gärna skulle velat känt personen lite mer, och då är det så fint att få höra allas minnen om personen. Det finns mängder av sånger och bibelord som påminner oss om andra sidan, att det inte är över, att himlen väntar. Psalmen En vänlig grönskas rika dräkt klär det så tänkvärt:

I paradis han huld och vis mig sist ska omplantera där intet vissnar mera

Så mitt bestående intryck av dagen hittills, det som snurrar för fullt i min skalle nu, är en tacksamhet till livet, till familj och vänner, ett stort tack till Gud och en visshet om att det finns ett äventyr som väntar på andra sidan. Det är väl egentligen då som allt börjar?

Som du förstår, har jag inte hunnit jobba ett dyft i dag, så det blir ett smärre äventyr att få ihop eftermiddagen med jobb, städning och matlagning för i kväll får vi en härlig familj på besök, vilket vi ser fram emot. Så två frukostar, en lunch, en begravning och ett blogginlägg senare är det dags att börja ta tag i dagen.

Hoppas du har en prima dag!

Psst: Tänker du som jag, att du gärna skulle vilja känna folk mer? Tja, passa på då; prata, lev och upplev, dela och var. Människorna runt oss är en gåva, men det är upp till oss hur vi tar emot gåvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar