fredag 29 oktober 2010

Erikshjälpensfyndremake


Förra lördagen var vi som jag tidigare berättat på Erikshjälpen och här är några av fynden. Skedarna satte jag ju på skåpet (se tidigare inlägg - fortfarande toknöjd, förresten, men jag gissar att jag fattar vinken från er vid bristen på kommentarer, hihi). Nyckelgrejen sprayade jag hastigt och lustigt svart och en gul ljusstake och en skabbigt rosa tallrik blev vita.


Först ut är nyckeln som blev en prima armbandshängare. 8 riksdaler plus färg!


Okej, här kommer tårtfatskavalkaden och vi börjar med den fulaste bilden så är det gjort. Är det bara jag, eller ser den ut som om den kommer direkt från 1983 års upplaga av Vår Kokbok? Sorry. Hursom, till höger är de gula och rosa grejerna som blev vita med helylle sprayfärg. Mycket bättre! Man ska inte ha mat direkt på färgat fat, men något inslaget - som satsumas - funkar nog en dag eller två. Stiliga, va? Båda två kompletta för långt under en tia per styck plus lim.

Ett sött dubbelfat med en pytteliten ljusstake emellan. Prima till godis!


Nästa fat blev ett högt ett med guldkant. Tokfint! Runt en tia för det här också. Bredvid är ett betongfat jag gjorde förra sommaren (tips är att sätta möbeltassar under alla betonggrejer) och några halvdöda blommor. Mysigt, va? ;)Sista fatet är också ett dubbelfat med olika tallrikar - med flit! Det fick stå ute på bron med lite mossa och ett optimistiskt placerat ljus. Det blåser rejält från havet ibland och då står inte mycket säkert där ute. Ett gravljus funkar nog bättre, de brukar överleva det mesta!

Sådärja, färdigrapporterat! Att gå på loppis är att gå på skattjakt, läste jag i veckan. Jag letar gärna skatter i morgon också :)

Psst! Klent om pengar inför jul? Gör tårtfat och ge bort då! Köp keramiklim, mitt är från Biltema, fynda fat, assietter, ljusstakar och limma ihop. Diska supersupernoga, slå in fint och ge bort eller baka kakor, lägg på och ta med när du ska bort. Billigt men (förmodligen, men det beror lite på hur klantig du är eller hur du kombinerar, hihi) jätteuppskattat, särskilt om du prickar in vilken stil mänskan har och fångar det i tallriksvalet.

Sista jubileumsrycket: Gratis pins!


Duamej vilken trevlig vecka vi har haft. Glada grattismail har poppat in och förgyllt varendaste dag. TACK, TACK och åter TACK! :)

Nu kör vi ett sista jubileumsryck för den här gången. Delad glädje är ju dubbel glädje, vet du, så det tar vi fasta på i helgen.

Lägg in en beställning fredag, lördag eller söndag, så lägger vi med tio gratis pins. Fem är till dig och fem är till någon du tror behöver lite omsorg, kärlek, glädje eller sprall i vardagen. Värde 80 spänn!

Välkommen att göra någon glad!
flatebo.se

torsdag 28 oktober 2010

Pyssliga Emma


Titta vad jag hittade! Emmas husbestyr-Emma pysslade ihop en påse av tapet och stoppade i hembakat bröd i en plastpåse, lade ner i tapetpåsen, förslöt lite snajdigt och gav bort. Länken till hur-man-viker-påsen-beskrivningen var från oss, roligt nog. Finurligt, Emma, finurligt, och en massa mer finurligheter var det minsann i hennes blogg. I like!


Akta er, tapetrester - jag kommer!

Get your praise on!


Ha, det här var ju riktigt roligt. Get your praiiise on!

God of this City


"Medkänslan tog över och jag började sjunga ut vad jag visste vad sant om Gud och om folket i staden och det var då jag kände att saker började hända. Jag kan fortfarande komma ihåg flickorna som såldes på gatan när jag sjöng orden. Deras liv är fångade i så mycket smärta, men jag är övertygad att de kommer att få en bättre sång att sjunga, jag är övertygad om att det finns en lovsång som ska lysa ur deras hjärtan.

Jag minns att jag såg en grupp engelska killar på gatan. Min gissning är att de var där för att köpa tid med billiga thailändska flickor och göra vad de ville med dem. Men man kunde se deras förvåning när de hörde den djupa sanningen i orden som jag sjöng; att Gud var på plats, att större saker skulle ske, att det finns ljus som kan övervinna mörkret.

Vi är Guds händer och fötter och om vi vill vara seriösa med vår tro har vi inget annat val än att agera. Det är vad sången handlar om och berättelserna som växer fram genom den kommer att berättas av människor vi kanske aldrig har hört talas om. Varjedagskristna som omsätter sin tro i handling och förvandlar sin värld, en person i taget."

- Aaron Boyd, sångare i bandet Bluetree, berättar från missionsresan till Pattaya, Thailand, där sången God of this City växte fram. Fritt översatt från titletrakk.com

Tack

Tack, Gud, för en ny dag med nya möjligheter. Tack att Du är densamme varje dag. Tack att Du är trofast även om vi inte är det. Tack att Du är full av omsorg även i dag. Och nåd. Och godhet. Tack att du är Vägen, Sanningen och Livet och det livet kan jag leva, den sanningen kan jag följa och den vägen kan jag gå på. Varje dag. Tack att Du hör när jag ber och Du ser mina tankar och funderingar. Tack för korset och att Jesus har betalat priset för mig. Tack att Du förlåter när jag tabbar mig. Tack för vårt land, tack att vi får tro på Dig och berätta om Dig fritt. Tack att vi har kläder att ha på oss och mat att äta. Tack för vårt hem, tack för familjen, tack för släkten, tack för vänner, tack för församlingen. Tack för Ditt beskydd. Tack att jag får tillhöra Dig, att jag får kallas Ditt barn. Tack att jag är skapad i Din avbild, i Dina ögon är jag underbar. Tack att Du har en plan för mitt liv. Tack att Du är med varje dag. Du är med i dag. Med mig. Just nu. Tack.

Tack, Gud.

onsdag 27 oktober 2010

Gästrummet klart!


Vi fixade till vårt gästrum förra veckan och så här bidde det. I det här lilla rummet bodde vi ett halvår medan vi fixade vårt egna sovrum, sen blev det någon form av stökigt förvaringsrum medan vi väntade på att kunna byta taket, men nu är det alltså klart. Skönt!

Inte i ett enda rum passar det med brunt i vårt hus, förutom i gästrummet, så vi dammade av en massa gamla grejer och ställde dit.

En gammal resväska som åkte mellan Uppsala och Sundsvall 1953, jag fick den av en granne för några år sedan. Snajdigt!

En brun kista för en femtilapp från loppis målades om till ljusturkos och blev ett prima bord. Trogna läsare känner kanske igen jordgloben? Loppisfynd på Bakluckan i somras, 20 riksdaler! Den underbara Blessingsskylten är från världens bästa webbutik, om jag får säga det själv. Gissa vilken ... ;)

Trasig klocka med kors på och lite böcker som kan vara finurliga för gäster att läsa. Det är aldrig kört-boken är ju proppfull med små, tänkvärda historier, lagom att finurla över när man ska sova. Överst en fin bok som Klara B gjort till oss. Tack!

Några elefanter och en kalebass-mojäng från Sierra Leone.

Ett Erikshjälpenbord fick samma färg som kistan och en bit av världskartegardinen inramad.


Före och efterbild på lampan. Jag slängde helt enkelt på lite tapet på skärmen! Nu ska ni höra så dyrt kalaset blev: 22 spänn för foten och 16 för skärmen, Erikshjälpen. Synd bara att den var ojordad med en såndär felaktig kontakt. Tur att man har en pappa som är elektriker :)

En av drivvedspinnarna jag målade i somras. Inget konstverk, direkt, men budskapet går nog klarare fram än på den modernaste konst. Vila!

Julen fick smygstarta i en stor vas. För nu är den snart här och då är det prima med ett färdigt gästrum!

O store slump!


"Har ni hört på maken, det finns folk i Sverige som tror på slumpen! Vad det nu är för någonting, för det är en sorts märklig antiteori. Till och med på svenska universitet i väldigt högtravande läromedel hänvisar man till slumpen, varken intellektuellt eller andligt hederligt. Vi tror inte på slumpen, hur skulle det se ut?

O store slump
när jag din slump beskådar
som du har slumpat med ditt allmakts slump ...
Då brister slumpen ut i lovsångsslump
O store slump ...

Nej, vi vet bättre:

Då brister själen ut i lovsångsljud

O store Gud!

Det finns en Gud!"

Julia Alvgard till Melodifestivalen


Underbara Julia Alvgard är en av webbjokrarna till Melodifestivalen, så rösta, rösta! Skicka ett sms till 72211 och skriv numret 118 i meddelandet (3,60/sms) för att rösta på henne. Innan kl. 12 i dag måste hon var över topp 20 för att gå vidare.

På hennes MySpace kan du lyssna på några av hennes andra låtar, en personlig favorit är These Children eller You are there med text direkt från Bibeln.

Visst vore det kul med en kristen tjej i Melodifestivalen? Rösta!

Arg

Ett år för sexutnyttjande via nätet
En 24-årig man från Oskarshamn dömdes i dag till ett års fängelse för att ha sexutnyttjat ett 40-tal flickor via internet. 2005-2006 tog han via nätet kontakt med flickorna, den yngsta under tio år. Med täcknamnet Frida, en tonårstjej, byggde han upp en förtroendefull kontakt och lockade så småningom flera av flickorna att utföra sexuella handlingar framför webbkamerna. 24-åringen döms också att betala sammanlagt 474.000 kr till flickorna. (
SVT text-tv)

Sånt här gör mig arg. Ett år? Och runt 10 000 i snitt per tjej i skadestånd, 5 000-10 000 beroende på hur mycket han förmådde dem att visa? Klent, Sverige, klent. För vad signalerar domen? Att det inte är så farligt ändå? Pyttsan. Ett år per tjej hade varit bättre.

Räknar man ut ett snitt baserat på 45 tjejer (som det var enligt TT), sitter karln alltså inne 8,12 dagar per tjej. En dryg vecka! Kom i hu att den yngsta tjejen inte ens var tio år. Usch och fy och blä.

Det är alldeles för klena straff mot sexbrott. Usch och fy och blä igen.

Pimpat skåp


I lördags blev det lite tid till pyssel, så då blev det ett litet snabbprojekt jag länge velat göra. På Erikshjälpen köpte jag två skedar som jag böjde till och limmade på mitt kokboksskåp i köket. Skåpet byggde jag för en massa år sedan av bokhyllehyllplan (hmm ... osnyggt ord) och satte hönsnät och spets som "fönster". Skåpet är ett bevis på att jag inte alltid är direkt supernoga i mina hempyssel, men det blev ju färdigt i alla fall.


Nåväl, skedar limmades på som handtag och vips såg skåpet sådär ... ja, kreativt ut! Inte kungligt vackert, kanske, men just skönt kreativt och lite småroligt. Skedarna har små kronor längst upp på skaften och det passar ju perfekt för en liten Kungars Kung-madame :)

Och vad kostade kalaset mig? Två skedar från Erikshjälpen á 2 spänn per styck och lite tvåkomponentslim från Biltema som jag använder jämt. Tada!

Vad tycks? Hiss eller diss? Okej eller fult som stryk?

tisdag 26 oktober 2010

Lysande


Jag köpte en lampa för ett tag sedan på Erikshjälpen. Rätt så lik den här, faktiskt, fast med en liten skillnad: Min var 1277:- billigare och blev min för aderton spänn! :) En annan skillnad är att min är brun, men jag har införskaffat gul sprayfärg och tänkte gå lös på lampan i afton. Blir prima över mitt ljusgråa sybord som vi införskaffade i helgen (ja, på Erikshjälpen, 149:-).

Våra besökande norska vänner följde med oss på Erikshjälpen i lördags och blev hyfsat lyriska, så vi for hem med fat, tallrikar och fula ljusstakar och gjorde mängder av fina tårtfat (ska fixa bilder). Kul! Så har du inte provat second hand-grejer, gört! Ett tips är att i förväg googla bilder på vintage, shabby chic och omgjorda loppisfynd för inspiration och ta på dig fantasins glasögon och fynda.

Billigt, miljövänligt och för en väldans god sak! Just nu går exempelvis pengar till katastrofens Pakistan.

måndag 25 oktober 2010

Femårsjubileum precis NU


Jajemänsan, nu har vi dragit igång! Hela glada veckan är det femårsjubileum på flatebo.se med nyheter, erbjudanden, tävlingar, rea och gratisgrejer. Superkul!

De här fem åren har gått riktigt fort och det har verkligen varit learning by doing. Det är alltså fem år sedan vi tryckte en t-shirt och sålde så att vi kunde köpa två t-shirtar och sälja, köpa fyra t-shirtar (ooo, vilken storsatsning det kändes som!) och sälja. Vi startade verkligen från noll med tomma händer, men med innerliga hjärtan. Samtidigt som det känns som en evighet sedan, känns det nästan som i går.

Nu, fem år senare vill vi bjuda in dig till vårt femårspartaj. Hela långa veckan blir det fest på flatebo, så ta med dig vänner, släkt och obekanta till flatebo.se och partaja med oss!

För att liksom riktigt fira in att vi börjat med lite noga utvald kristen musik, får de 50 första beställarna en gratis CD-samplerskiva.

Vi lottar också ut fem presentkort på 200:- vardera bland alla inkomna beställningar under veckan.

Under jubileumsveckan hittar du alla våra ECO-plagg till kanonpriser. 169 riksdaler i stället för 229:-. Men bara under jubileumsveckan, så passa på!

TACK till dig som varit med oss under åren, det har betytt mer än du kan ana. Och tack gode Gud för Din oändliga trofasthet!

Nu kör vi. Full fart framåt!

Med önskan om allt gott och Guds rika välsignelser
/ David och Josephine

Psst: Jag jobbade till halv två i natt och satt förvånad och pigg på kontorsstolen klockan sju i morse igen. Undrans om jag ska gå och sova en sväng så att jag förblir hyfsat vettig mänska hela dagen? Hmm. Ska fundra på saken.

Psst 2 (för man får skriva två psst när man sovit lite. Men bara då.): Maila ett GRATTIS till info@flatebo.se så lottar vi en vinnare som får välja en zipjacka alldeles gratis.

lördag 23 oktober 2010

Är du sån där autograf, eller?


Fredagen blev hektisk men otroligt rolig. Jag var bland annat iväg och fotade in en massa nyheter, både för glada damer och trevliga herrar, men också till spralliga barn. Med ballonger och godissnören som mutor blev det några riktigt roliga timmar med en massa fina bilder. Inför vårt femårsjubileum som startar på måndag, ska allt vara klart och ute i webbutiken, har jag tänkt. Wish me luck ...


Vissa bilder kanske inte kommer med där, även fast de är fasligt roliga. Den här, exempelvis. Den här störtsköna killen envisades med att kalla mig Sara (dags för namnbyte?) och frågade om jag var en sån där autograf. Tokroligt!

Nej, måste springa ner och baka ut frukostbrödet och skämma bort karln och våra sovande gäster. Rågbröd - mmm (finns såklart som receptmagnet, what else?). Verkar som om undervärmen på ugnen pajat, dock, men det ska nog gå med lite tålamod.

Hoppas du får en hejdundrande trevlig lördag!

Kram / J

torsdag 21 oktober 2010

Spelas just nu

Jippijajjaj, nu kan jag skriva som på vilken affär som helst: Spelas just nu! För gissa vad som kom i dag? Skivor, skivor och åter skivor! Herrlich!

Här är några av de som kom:

Mattias och Therese Martinson, Amen. Något av det absolut bästa på svensk lovssångsmark i dag, enligt kunnige Samuel på Naxos, och det tror jag på. Träffade by the way Mattias Martinson på Torp i somras, han säkrade en ECO-t-shirt (se tidigare inlägg, han hade ju trevligt nog på sig den i en intervju i Dagen), men jag befarar att det knappast slank ur mer än max tre vettiga ord i taget ur mig. Mina kära ECO-kläder hade preciiis kommit och jag slet och grävde i alla lådor för att se underverken. Jag lovar att vara vettig en annan gång. Kanske :)

Passion, Awakening. En av de absolut bästa lovsångsplattorna just nu, enligt samme Samuel. Nån som var på Hovet i Stockholm för ett tag sedan när Passion var där? Åhduamej så bra det var! Riktigt mäktigt när Chris Tomlin ledde i "Så stor är vår Gud, sjung med mig så stor är vår Gud, och alla ska se hur stor Gud är". I taket hängde en gigantisk svensk flagga och när texten var att alla - förr eller senare - kommer att se hur stor vår Gud är, inklusive alla i vårt land, ja, då var det maffigt vill jag lova.


BobK, Fragile. Svensk rock på engelska och riktigt bra sådan. Och nej, vi säljer dem inte bara för att vi råkar känna Jono, den är bra också! Bobbarnas senaste tillskott bjuder på sköna melodier och maffiga gitarrer. Davids favorit är nr. 6, Stalker.

Israel Houghton, Love God, Love People. Israels senaste platta har sålt riktigt, riktigt bra i USA och han spelade på Tonight Show för några veckor sedan. Det här är en innerlig karl med fullt gung och grym röst. We like!

Kari Jobe. Den här damen har jag bloggat om förr, nån som minns henne? I somras kom till och med en trevlig dam fram och tackade för att jag bloggat om henne, SÅ bra är hon. Såndär riktigt skön och otroligt innerlig lovsång som man bara åker med i. Härlig röst, skönt spröd men ändå mäktig, på något vis.

Min, bara min! Vi köpte med några extra provlyssningsplattor och det här är en av dem. Naturligtvis kan vi ta hem mer, hojta till så får vi se vad vi kan få till! B. Reith - mummamusik!

Sisådärja, det var några av plattorna. Måndag morgon ligger de ute i webbutiken, och det i gott sälskap av tävlingar, erbjudanden, andra nyheter, gratisgrejer och en massa mer. Välkommen på vårt femårspartaj!

... och justja, appropå spelas just nu: B. Reith, såklart, men det blir nog byte till någon annan provplatta snart. O Gode Gud, så bra att vi börjat med skivor!! (Risken är bara att vi köper allihop själva ...)

Sconespizza


Fler än jag som är uppväxt på hemgjord pizza på mysiga lördagkvällarna gjord på sconesbotten? Mamma gjorde pizzan, jag eller mina bröder hjälpte såklart till när vi blev större, pappa dukade fram de mörkbruna keramiktallrikarna som alltid var och är pappas pizzatallrikar, vi tände ljus och njöt. Mmm ...


Vi gjorde en sån hemmapizza hemma för någon dag sedan och använde såklart vår sconesreceptmagnet. Otroooligt gott med skinka, svamp, ananas, en god tomatsås, massor av oregano och ost.

Har du inte provat än? Köp en receptmagnet, gör en halv sats scones, kavla ut på en plåt (blir en full plåt, så kavla på!), släng på pizzagrejer och in i ugnen. Gör en vanlig sats (= två plåtar) om ni är fler än tre-fyra stycken. Mumma, folkens, mumma! Bra kylskåpsstädning också, släng på det du har hemma, men skippa typ vaniljsås eller kaviar ...

Du hittar våra receptmagneter under fliken Magneter på flatebo.se. 20 riksdaler bytes mot en magnet!

onsdag 20 oktober 2010

Hur många poäng gör du?

Lite surf senare (skulle inte jag fortsätta jobba? Hur hamnade jag här??) hittade en gammal krönika jag skrev för flera år sedan för den numera nedlagda tidningen Trons Värld. Tänkvärd då och ännu mer tänkvärd text nu, jag tar till mig den i massor. Jag klistrar in:

Med tjocka skor pulsade vi genom snön och in i kyrkan. Sju stycken var vi, ingen hade varit i den kyrkan förut och ingen av oss har gått tillbaka. Det är en hel del år sedan, men jag kommer ihåg att jag tyckte det skulle bli jättekul att få besöka en ny kyrka i en ny stad. Men det jag minns mest av allt, var att ingen hälsade på oss. Ingen log mot oss, ingen gick fram och sa hej, ingen tog i hand, ingen välkomnade oss. Jo, förresten, en äldre dam nickade åt mig, rätt ska ju vara rätt. Vi var sju glada som klev in i den kyrkan den kvällen och vi var sju som klev ut ur kyrkan med en märklig bismak. Jag menar, så mycket folk var det inte på mötet, knappa hundra, kanske. Då borde väl sju helt nya människor märkas, hälsas på, välkomnas och fås att känna sig som hemma?


Jag hörde en kanonpredikan för något år sedan om en man som tog tempen på församlingar när han besökte dem. Om folk hälsade på honom, presenterade sig, bjöd in till något annat möte, bjöd hem på middag och så vidare, så fick församlingen ett visst antal poäng. Baserat på den skalan, skulle församlingen ovan alltså kamma hem noll.

En församling jag besökte i Wien fick däremot full pott. Massor av folk hälsade på mig och jag blev hembjuden till pastorsparet och på körövning redan samma eftermiddag, ut på middagar och diverse aktiviteter. Även fast jag var väldigt ovan med mötesstilen, kände jag mig som hemma, sedd och välkomnad jämt där. Jajemän, jag gick tillbaka. Igen och igen.

Ända sedan jag hörde den predikan om poängskalan, har jag försökt att vända på den. Det pratas ju så mycket om att få folk till kyrkan, men när man väl får in dem, vad gör man med dem då? Och i dessa exempel har ju vi ändå varit trygga kristna som inte står eller faller på ett handslag eller icke, men tänk när sökande, okristna eller sårade människor får samma behandling? Aja baja, gott folk.

Så häng med på en vändning. Hur många poäng skrapar du ihop en vanlig söndag? Hur många nya - eller gamla för den delen - hälsar du på, välkomnar, presenterar dig för, bjuder hem eller bjuder med till andra möten? Hur många får du att känna sig som hemma? Det är ju så enkelt och kan vara det som avgör om personen kommer tillbaka eller inte. Se då till att du utgör den skillnaden för någon annan.


Josephine tycker:
- Det spelar ingen roll om du är ung, gammal, ensam, ful eller snygg: få andra att känna sig välkomna nära dig.

- Poängskalan är bara ett hjälpmedel medan själva poängen är att du ska tänka till.

Josephine Flatebö är grafisk designer, lyckligt gift med David och driver flatebo.se

Coming up: femårspartaj!


Haha, titta vad jag hittade!
IKON 1931 skrev om oss inför vårt treårsjubileum som numera är prick två år sedan. Det känns länge sen (och ser ut som om det var ännu längre sen. Hjälpemig ...).


Undrans om jag har röjt mig lite nu. Igen. Tre plus två lika med fem. Prick nu. Jajemän, det är dags för jubileumspartaj nästa vecka! Struttar ni förbi flatebo.se eller här i bloggen då kommer ni verkligen att känna av det. Erbjudanden, nyheter, gratisgrejer, rea och en massa mer heeela långa veckan. Missa inte det!

Dessutom en hejdundrande nyhet som vi verkligen ser fram emot: CD-SKIVOR HOS FLATEBO FRÅN OCH MED MÅNDAG! Weeeeehoooo! Vi har plockat ut några sprillans och riktigt vassa favoriter, kristna såklart. Tokbra!

Nej, dags att sluta missbruka utropsteckensknappen och fortsätta jobba. Har massor att göra inför partajet, tro mig!

Kram

tisdag 19 oktober 2010

Sjuk i huvudet

Aj. I dag bortförklarar jag min bloggfrånvaro med migrän. Konstigt att man kan ha så ont i en protes ;)

God natt världen, hörs i morrn.

måndag 18 oktober 2010

Fina skyltar i plåt


Jag grävde vidare i den roliga kartongen som kom i dag och titta vad jag hittade! Superfina skyltar av plåt med sådär skönt fina ord, jättebra att sätta upp så att man ser och blir peppad, men också jättebra att ge bort till folk som har lite vintage-stil hemma. Lades upp i webbutiken för fem minuter sedan.


Måste erkänna att jag blir redigt sugen på att knipa en av skyltarna själv ... Vi håller på och fixar och donar på övervåningen hemma och en Blessings-skylt skulle passa prima i gästrummet. Jag ska fundra på saken, återkommer med bilder om jag sätter upp en där. Det vore väl nåt, sova i ett gästrum och läsa Blessings på väggen, följt av orden "Live a Life of Love"? Det borde liksom borga för trevliga gäster, menar jag ;)

Fina, va?

Jag gräver vidare ...

En kartong kommer lastad med ...


... plektrum! Äntligen är de tillbaka i webbutiken, du hittar dem umder fliken Grejer och de kom i dag. Dagsfärska grejer, alltså!

Till min rosaglittrande gitarr har jag ett sånt här rosa plektrum (såklart, what else?) och spelade en kärlekstrudilutt på ett helt sagolikt fint och roligt bröllop i lördags (otroligt stort grattis, L&J, ni var helt underbart vackra och vi önskar er allt gott i gigantiska mängder och Guds rika välsignelser på livstid!). Eller spelade och spelade, det är väl att ta i. Det lät mer och det var inte vackert. Förlåt, förlåt. Ge mig en gitarr och jag kan spela nån lovsång när ingen hör, men sätt mig på en scen och jag prickar inte en enda sträng. David trummade lite till, men hade glömt stativ till virveln och fick ställa den på en stol. Mer donk, donk än trum, trum blir det då. Hela spektaklet blev lite smått pinsamt, men väl värt det. Jag kan skämma ut mig anytime för dig, L! Tyck om dä!

Min fina slutkläm kommer här: Spela fint eller så att det låter apa, men se till att det ser snyggt ut med ett flashigt plektrum! :)

God is my Hero!

fredag 15 oktober 2010

Sprillans: Läppcerat


Åhduamej, det här är prima grejer!


Efter val och kval, hjälp här i bloggen, mailförslag och muntliga förslag blev det till sist det här trycket på ceraten. Jättenöjd, hoppas ni också gillar dem!

Det här är en perfekt pepp-grej, tycker jag. Känner du någon som behöver en liten uppmuntran i vardagen? Införskaffa ett lass med cerat att sprida glädje med!

Ett stort TACK till alla som hörde av sig på olika sätt med förslag. Verkligen jätteroligt, tusen tack!

1 för 29:-, 2 för 49:-, du hittar dem under fliken Grejer på flatebo.se

In God I Trust


Det kan inte sägas nog: Ofantligt riktigt toksnygga och allmänt genombra smält-på-grejer! Piffa till vardagen med ett märke. Själv tog jag Davids jeansskjorta och drämde på ett märke. Stiligt, va?

(Hihi, jag fegade ur och smälte inte på märket, utan lade det bara på och fotade in. Undrans om det hade varit poppis att ha gått lös på Davids garderob när han inte är hemma och satt ett märke på varendaste pryl, strumpa som slips? SURPRISE! Probably not ...)

Märkena finns i 3-pack för ringa 29 riksdaler. Som hittat! Du hittar dem under fliken Grejer på flatebo.se

10:07 utanför fönstret


Det här är bara en bråkdel av dem, de grönklädda springande gossarna och damerna som plötsligt stannar, intar nån form av position, siktar, springer, stannar, siktar. I oändliga rader och formationer. Det är sådana här gånger man är tacksam för att man bor i Sverige och gissar att det bara är en övning.


Eller ...?

torsdag 14 oktober 2010

Tofsa till vardagen!


Sisådärja, nu är ÄNTLIGEN årets tre mössor ute i webbutiken. Visst är de (och framför allt de som stoppat huvudena i dem) stiliga? :)


Så kom an nu gott folk, sluta frysa och tofsa till vardagen i stället. Höstmys, vintermys och vårmys - allt får plats i en liten mössa!

Klicka här för att komma till webbutiken >>

Smältvarning: Dybara du


Titta vilken härlig bild! Craxyknas skriver så här underbart i sin blogg:


"Tada...! Det här är jag. Och jag är dyrbar. Ja, det är ju helt uppenbart om man tittar på min pins.

Så det är inga knasigheter. Jag är bara en simpel människa, två armar, två ben och lite sådär ni vet. Jag har synfel (glasögon). Jag är kort i rocken. Astma och allergi, jajamen, tillsammans med extremt torra läppar som jag aldrig vet vad jag ska göra åt. På den här bilden tror jag minsann att jag har platt och smutsigt hår också. Och sen ska vi inte snacka om alla snedsteg och misstag jag gjort i livet också. Oj oj oj...

Och ändå är jag dyrbar! I Guds ögon.

Du förstår, du är älskad bara genom att vara människa. Och människa är du ju och kommer alltid vara. Oavsett hur du ser ut och oavsett vad du presterar, så kommer du alltid att vara och förbli en människa.

Så slappna av. För kommer du inte ifrån att vara människa så kommer du inte ifrån att vara älskad. Vad som än händer.

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Johannesevangeliet kapitel 3 vers 16.

Det är den Gud jag tror på ♥
Välkommen att tro på samma :)"

Ooo, sånt här gör mig alldeles hjärtevarm. Tjejen har fattat! Hon har fattat hur bra hon är för att Han som har skapat henne är bra, och hon har fattat att hon kan peppa dig och mig med det. Helt underbart, tusen tusen tack!

Craxyknas blogg hittar du här >>

Vars surfar du?

GAH! Sitter och klurar men sitter lite fast. Kan du hjälpa mig?

Om någon liten vecka fyller vi 5 år (!!) och det ska såklart firas med erbjudanden, nyheter, tävlingar, gratisgrejer och sånt (ooops, nyhetsläckage. Igen!). Vi brukar passa på att köra lite banners på olika kristna sajter då för att förhoppningsvis kunna dra lite nya kunder. Så vilka sidor tror du vore bra att annonsera på? Säg JÄTTEGÄRNA till så slipper jag uppfinna hjulet helt själv :)

Och dessutom, ju bättre tips jag får, desto mer finurliga grejer inför jubileumet hinner jag lägga tiden på. Så tipsa, tipsa, tack!

Har du andra tips på hur vi kan få fler kunder, hur vi kan få nöjda kunder att berätta om oss och så vidare, så hojta till. Allt tas emot med TACKILACK! :)

Lovsångstips

Klippt från Stefan Swärd

Jag snubblade in på Stefan Swärds blogg nu på morgonen och dristar mig till att klippa och klistra lite därifrån (hoppas det är okej?) Här finns många kloka tankar, du.

"Många gånger är jag ganska trött på den variant av medioker lagom-kristendom som råder i Sverige. Att vara kristen lite lagom, att förvanska det radikala evangeliet till en kulturanpassad socialliberal kristendom som inte stöter någon men inte heller attraherar och utmanar särskilt många.

I Lukas 9 läser vi om när Jesus sände ut de tolv lärjungarna. Han gav dem makt över alla onda andar och kraft att bota sjukdomar. Och han sände ut dem att predika Guds rike och bota sjuka. Lagom-kristendomen tror inte på onda andar, lagom-kristendomen botar inte sjuka, och går inte heller ut och predikar Guds rike bland vanligt folk utan administrerar verksamheten i trygga interna kyrkmiljöer.

Jag vill göra det Jesus gjorde, bota de sjuka, befria från onda andar och gå ut och predika Guds rike. Vi behöver ett paradigmskifte bort från kulturanpassad kyrkkristendom som styrs av sammanträden, till en kristendom styrd av bön, där vi går ut och gör det Jesus har kallat oss till att göra.
(...)
Trots att vi har sjukvård i världsklass, och psykiatri i världsklass, så räcker inte det. Människor längtar efter helande och befrielse, och att Gud ska gripa in i deras liv. Men det verkar som om vi hellre serverar kyrkligt kulturprogram hellre än att komma med den radikala kraften som befriar."

onsdag 13 oktober 2010

Fadder?


Är du fadder? David och jag har haft ett fadderbarn på Haiti ända sedan ... tja, sen innan vi ens gifte oss, tror jag. Först hade vi en tjej, men sen flyttade hon och vi fick en cool grabb i stället. När jordbävningen slog till i januari följde vi noga med i all rapportering, både från media och från Hoppets stjärna, för att höra hur det gått med vår kille, området han bor i och hans skola. Det var otroligt skönt att få höra att de klarat sig förhållandevis bra.

Nu när media vänt sin uppmärksamhet åt andra håll, fortsätter arbetet med att bygga upp landet och behovet av faddrar kvarstår. Så om du har plats för en liten tjej eller kille som du kan stötta med någon hundring i månaden, ta gärna en funderare och klicka här för att läsa mer.

Mmm-kotletter


Har du provat receptet med våra Mmm-kotletter? De är oändligt goda och doftar helt underbart. Krämigt och gott! Prova, vettja, för receptet hittar du på flatebo.se till priset av en tjuga. En kanonsmart receptmagnet att ha på kylen eller på framför näsan på spisfläkten när du snor ihop ljuvligheten. Mumma!

tisdag 12 oktober 2010

Hemfixad bröllopskjol


Hihi, jag lovade att jag skulle lägga ut några bilder på kjolen jag snodde ihop inför bröllopet i lördags. Nu när NÅN ändå sitter och ser på fotboll här hemma, kan jag ju lika gärna passa på. Så, TADA, här är kjolen jag sydde av (trumvirvel) KÖKSHANDDUKAR! Det visade sig vara toksvårt att hitta vettigt tyg här i världens medelpunkt Härnösand, så det blev att fynda kökshanddukar på Åhléns. 10 riksdaler stycket, 3 stycken = kjol för 30 spänn. Man tager vad man haver de luxe.

Jag kände mig lagom uppklädd till ett femårskalas och inte bröllop, i och för sig, men så fick det bli. Vigseln (grattis, grattis J&L, ni var toksöta! Grattis grattis grattis i massor!!) hölls ute på Hemsön och mellan vigseln och bröllopsfesten åkte vi hem och renoverade, bakade, lagade mat och sånt.

Vid halv ett på natten tog vi dessa glada bilder, sen blev det att ta på sig bättre paltor och ställa sig och fortsätta i köket. Chokladbiskvier och skagenröra inför en födelsedagsfest på söndagen, jag höll på till två på natten och upp sju igen nästa morgon ... Återkommer med bilder från söndagen, men jag kan avslöja att det inte blev någon avkopplande helg, direkt. Redigt efterseg i går. Puh.

Justja, om man ska vara sådär skönt genomärlig, så landade inte kjolen på trettio spänn. Handdukar, 3x10=30 kr, lite rosa tyg på halva-halva-halva (minst) på Åhléns i somras, runt 3 kr, vit spetsaktig mojänggardin fick jag gratis av en arbetskollega för nio år sen, dragkedja, 2 spänn på Erikshjälpen. Alltså: totalfaderullan på kjolen: 35 spänn. Helt okej, va?

Vad tycks? Bättre än gröna faran jag sydde för några dagar sen? :)

Nej, dags att störa fotbollsfantasten lite och fixa fika. Sov så gott, käraste du!
Kram / J