söndag 25 juli 2010

Pintext i UNT i dag

Jag fick ett glatt mail av Jonatan Samuelsson i morse med en länk och en smilegubbe. Så varsågod, här är länken:

Livets Ords konferens lockar tusentals - Uppsala - UNT.se

Vår Gud-sjuk-pin blev citerad från Europakonferensenvimlet. Kul! Vi är på plats, är redan rätt så möra men på väldans gott humör (som alltid:). Återkommer!!

onsdag 7 juli 2010

Ändrade vanor?


Tidningen Dagen hade för någon månad sedan en intressant webbfråga: Ändrar du dina alkoholvanor när du är utomlands? Jag lyckades inte hitta den just nu, så omcitera mig gärna om jag minns rätt. Hursom, jag kan gladeligen meddela att mina korvvanor ändras icke! I går blev det åter dags för favoriträtten nummer ett: korv. Den här gången utanför min släkts campingplats i Ljugarn här på Gotland.

Nu har jag precis plitat färdigt och skickat artikel tre och fyra till Världen idag. I dag blev det om biståndsministern Gunilla Carlsson och en efterföljande debatt om bistånd, samt om ett seminarium/debatt om religionsfrihet. Intressanta grejer, men svåra om man inte är så ofantligt insatt ... På biståndsseminariet slängdes det hej vilt med klatchiga förkortningar som jag inte var helt med på. Nåja, får väl nöja mig att jag är bra på annat. Korv, exempelvis!

Om någon fundrar, så nej, jag ändrar inte mina alkoholvanor på semestern, varken i Sverige eller utomlands. Hur kan man ändra på en vana man inte har? :)

tisdag 6 juli 2010

På plats i Almedalen


Jahapp, då var man här då. Första gången på Gotland och så ramlar man in på jippot i Almedalen. För det är verkligen ett ofantligt jippo, fullt med folk, politiker och kändisar, allt ihopknökat till över 1300 evenemang. Puh. David är här och jobbar med sitt jobb och jag råkade yppa till trevliga Felicia på Världen idag att jag skulle åka med och bara vara ledig hela veckan, men se då åkte jag på jobb. Roligt det, såklart, men väldans pirrigt.

Ser ni bandet som hänger om halsen på mig? Jag hörde nåt om att det är 1500 journalister på plats, men jag har mer att avslöja än så: En av dem är fejk och henne ser ni på bilden ovan iförd pressackrediteringslappen. Fast det ska sägas att det är roligt att gå på debatter, seminarier, föreläsningar och sitta i pressrummet som en annan välrdsreporter och plita ner det. Kul, men nervigt och småsvettigt. Man måste ju åstadkomma nåt vettigt också!

I går var jag på en paneldebatt om Unga på glid. Väldigt intressant och bra. Jag tog ett extra snack med Ahmed från Fryshuset och han hade mycket klokt att säga. Vad får ni läsa i onsdagens utgåva av Världen i dag!

Senare på eftermiddagen blev det att bevaka (för visst heter det på journalistspråk? Det tar sig!) en debatt om jobb till unga. Solen sken för fullt över Almedalen, över den rätt så unga publiken och över ungdomsförbundens ordföranden som intog scenen. Efter en timmes pajkastning, främst från rödgrönt håll, var man lagom mör i hjärnan. Tro mig, det är inte lätt att skriva något vettigt om det inte sägs något vettigt från vissa ...

Vi har några timmars ledigt lite här och där som vi försöker fylla med riktiga Gotland, för det här gigantiska evenemanget känns som vilken stadsfest eller sommarevenemang som helst. Är det någon som har tips på vad man kan hitta på, på var man hittar det där äkta Gotland som man har hört och sett så mycket om? Kanon om du kan förbarma dig med lite tips i så fall, de tas emot med ett stort tack.

Nej, dags att jaga lite lunch, så det blir att klappa ihop datorn och strutta vidare från presscentret och ut i Gotlandssolen. I morgon är det dags för nya debatter och seminarier som det ska rapporteras ifrån - önska mig lycka till! Den här fejkjournalisten behöver det ...

PS: Jag har hittat vilket parti jag absolut inte ska rösta på i alla fall. I går skanderades det ut från deras scen att Gud är död och att Gud inte existerar. Inget vidare valfiske bland kristna ...

lördag 3 juli 2010

Hinner inte!


Wooaaahhh! Jag hinner inte med mig! Hade ju tänkt att få ut alla nyheter - speciellt ECO-plaggen - den här veckan, men det har inte hunnits med. Nu väntar några välbehövliga lediga dagar, så det får helt enkelt vänta, tyvärr. Snopet, men de kommer, de kommer. Så länge kanske jag kan få fresta med en helskön bild på Arvid i en av ECO-t-shirtarna. Stilig, va?

Ses vi på Europakonferensen?


Vi är på plats i år igen, fulladdade med kilovis med fräscha grejer. Ska du dit vore det jätteroligt om du kom och sa hej!


Mer info hittar du här >>

Har du sett Ernst?


Ernst har varit på diverse upptåg i veckan. Han har försökt att sno vaktchefens bil på Torp, han har hälsat på hos massor av folk och suttit på deras altaner när de vaknat. Han har suttit på kontor, i bilen, på toaletten och ska enligt uppgift vara på väg att käka sill och potatis prick nu. En namnlös källa har ringt oss vid oanständigt tidig tidpunkt och hojtat ord som knappt kan återges i en kristen blogg. Alla han har besökt hittills har tydligen vikt sig dubbla av asgarv, vissa med inslag av tårar. En hejdundrande vecka full av upptåg, alltså!

Nu är han på en pay-it-forward-turné där han skickas vidare, folk tar en bild och lägger ut i Facebookgruppen Har du sett Ernst och skickar vidare till nästa. Ernst blir berest och vi får följa hans resa, alltså. Superkul!
Här kan du gå med i gruppen för att se hur han har det: http://www.facebook.com/group.php?gid=123377981038886#!/group.php?gid=123377981038886Bon voyage, Ernst! Jag hoppas innerligt att vi ses igen. Annars är någon skyldig oss en skyltdocka.

Kändisspan på Torp del två


Otrooligt likt! Ni får gissa själva vem som är kändisen Mikael Riesenbeck och vem som är Urban. Bakgrunden kan ju ha en viss avslöjande faktor, ser jag.

torsdag 1 juli 2010

Kändisspan på Torp :)


Do you speak English? fick man fråga karln när jag träffade honom på Torp. Och jodå, det gjorde han. Michael W Smith i egen hög person!! Fräsigt!

(Tack Tobbe för att du så glatt ställde upp på kort - du är toklik live, men jag lyckades kanske inte hitta en perfekt bild på MWS för att visa det. Tycker nog mest att han ser ut som George Clooney på bilden, eller är det bara jag? Tack att du hittade Joyce Barnaby åt mig också, kändisspottingbilden på henne kommer! Ny hobby!)

Ojojoj så mycket nytt!


ÄNTLIGEN! Vi har kilometervis med nyheter som ska proppas ut och jag jobbar på så det ryker. Här är en liten bild att locka med så länge :) Alla ECO-kläder ska ut, barnkläder, zipjackor, linnen och mycket, mycket mer. Roligt, men puh, sicken tid det tar.