fredag 26 februari 2010

Sch ... Hemligt lösenord!


Mer mums åt folket! Lägger du in en beställning på flatebo.se senast fredag 5 mars 2010 och sedan mailar det hemliga ordet smaskens till info@flatebo.se, så skickar vi en gratis receptmagnet tillsammans med din beställning. Ange ditt namn så att vi enkelt kan plussa ihop ditt mail med just din beställning. Vi lägger med receptmagneterna slumpvis, det går tyvärr inte att boka någon speciell. Är du ute efter en särskild magnet, får du lägga in den i din beställning. Finurligt, va?

Passande nog bjuppar jag på en härlig matsång:

Mel: Bamse, Bamse ..

Herre, tack att Du som gett oss livet
också ger oss maten på vårt bord
Du har omsorg om varenda mänska
för det har Du lovat i Ditt ord

Därför vill vi tacka Dig för allting som Du gett till mig
varenda dag så vet jag det: att Du älskar mig - HEJ!

Herre, tack att Du som gett oss livet
också ger oss maten på vårt bordPsst! Under samma period kan du vara med och tävla om en flamingo, missa inte det! Se eget inlägg.

En helg med korv, tack.


Sisådärja, nu är det helg! Jag riktigt spritter av förväntan inför en helg som gapar tomt i almanackan. Så skönt! Det blir i och för sig garanterat jobb och massa fix här hemma (tänk om vi äntligen kan flytta ur gästrummet och in i sovrummet!) under lördagen. Förhoppningsvis hinner vi med familjens nationalrätt: Grillad korv någonstans i vår nya stad. Någon som hänger på?

På söndag ska jag och David sjunga i Pingstkyrkan, det ser jag fram emot. Det blir en gammal Skyplugged-dänga (I'll stay with You) och Låt mig vila. Båda de sångerna har jag skrivit efter starka upplevelser och de är väldigt speciella för mig. I'll stay skrev jag någon timme efter att farmor dog och Låt mig vila efter en händelse i Sundsvall. Vi körde båda med Skyplugged för åratal sen och jag vet att många blev väldigt berörda. Det händer fortfarande att tjejer hör av sig och berättar om hur Låt mig vila hjälpt dem på olika sätt. Mäktigt!

Jag tror faktiskt inte att David och jag har sjungit tillsammans bara vi två någon gång. Offentligt. Här hemma struttar vi minsann runt båda två och sjunger förskräckligt nasalt för full hals. Det vore nåt att se, va?

Ha en strålande helg, gott folk!

Du är källan till min lovsång

Massa kassar


TADA! Nu ligger äntligen kassarna uppe på flatebo.se och så här ser de ut. Den gröna Saved-kassen längst upp är nog min nya favvis. Eller den lila med neonrosa flamingo. Eller den gula Kristen-kassen. Eller någon av de andra. Sköna färger som man kan matcha hej vilt, men viktigast är ju att trycket matchar hjärtat, eller hur?

Yippiejajjaj - klicka här!

Här kommer länken för dig som vill bläddra i magasinet Yippie.
http://www.yippie.nu/wordpress/wp-content/plugins/page-flip-image-gallery/popup.php?book_id=37
Reportaget om flatebo.se hittar du på sidorna 16-17. Mycket nöje! :)

torsdag 25 februari 2010

Yippiejajjaj

Vi var i Härnösandsmagasinet Yippie som kom i går och så här såg det ut. Jag antar att magasinet kommer att läggas ut i blädderformat på Yippies sida, jag länkar när det händer. Och nej, vi ringde inte Yippie, de ringde oss. Men det var fasligt trevligt att ha Sandra och Oscar på besök!

Så länge kanske jag kan roa med faktarutorna - så knöligt det var att hitta på nåt vettigt!

David Flatebö
Ålder: 26
Familj: Frun Josephine, tre småsyskon, mor och far (ja, pappa är från Norge)
Lyssnar på: Den som har något vettigt att säga. Och bra musik.
Vill ha: Semester, gärna på något varmt ställe utan snö att skotta.
Hoppas att: Jag kommer att fortsätta trivas i Härnösand.

Josephine Flatebö
Ålder: 28
Familj: mannen David och övrig familj. Alla högt älskade.
Lyssnar på: Bra predikningar och schysst musik. Högt.
Vill ha: Ordning här hemma. Fortfarande lite för mycket flyttkaos!
Hoppas att: Du som läser ger Jesus en ärlig chans.

TÄVLING! Vinn en flamingo!


Vill du ha en alldeles egen flamingo på väggen? I knallrosa? Berätta varför!

Skriv din motivering i kommentaren nedan eller maila till info@flatebo.se (du behöver ange din adress, så jag rekommenderar mail-alternativet). Berätta varför du skulle vilja ha en flamingo så väljer David och jag ut bästa motiveringen (en vinnare). Sista inskickningsdagen är fredag 5 mars och vi publicerar vinnaren strax efter. Flamingon är ca. 58 cm hög och kommer som en wall art i två delar, ben och kropp monterar du själv ihop. Glöm inte att vi i ett sånt här fall är svaga för smör och åter smör ... ;)

Lycka till!

PS: Borde vi sälja flamingosar på flatebo.se? Vi har ju själva en sån på kontoret i allsin dar och man blir pillrans glad av den. Vad tycks?

Snart är de nya tygkassarna uppe


I går tryckte jag för glatta livet: sköna tygkassar i massor! Det blev några med "... och allmänt bra"-trycket i nya färger och så blir det några sprillans nyheter. Läggs upp på flatebo.se alldeles, alldeles snart!

onsdag 24 februari 2010

Roliga tischor


Har ni spanat in denna karl? Han gör så pillrans roliga grejer! Bilderna har jag lånat från hans sida, klicka på bilden för att komma dit. Min favvis är den längst upp till vänster med McDonalds-gubben. Eller kanske den längst ner till höger med de "finklädda" pingvinerna och pingvinen i mer ledig klädsel. Roliga! Hör av dig om du har likvärdig humor som passar på flatebo - vore strålande!

I dag har vi - 28 ute, förresten. Och + 14 grader nere i hallen ...

Frid, glädje och värme, gott folk!

måndag 22 februari 2010

Rosa är kul!

... och så här blev vardagsrummet

Här är lite utlovade bilder från vardagsrummet, förresten. Efter svimm-och magsjukedramatiken kom jag av mig lite, men till sist kom soffan upp. De fina tulpanerna fick jag av min söta mamma i går. Tusen tack!

Guran passar oförskämt bra mot Modesty-väggen - mumma kardemumma! Det fattas ett stort, svart piano, bara - hör gärna av dig om du skulle råka nosa reda på ett. Gärna en finurlig variant som det sprudlar lovsång ur, man aldrig spelar fel på och som låter pillemariskt vackert.
Nej, dags att återgå till jobbet, jag har massor att göra. I morgon kommer de tidigare nämnda tygkassarna, så hör gärna av er med fler tryckförslag, sånt är guld!

Hasta la vista!

Sicken cool Hanna!


Titta vad jag hittade! En superfinurlig och fräsig dam vid namn Hanna! Och hon sparade inte på krutet för fem öre. Me like :)

Snö ute, snö inne


- Det här är blogg-material, sa David i går. Vi hade min familj, lite släkt och vänner på besök och jag visade runt här hemma. Vi hade landat på kontoret jag berättade hur kallt det varit här de senaste dagarna. Av någon - då förmodligen inbillad estetisk, nu veterligen idiotisk - anledning, har vi satt ett långt skrivbord framför fönstret. Fönstret är tre fönster brett med utsikt mot havet, men numera vet vi att det inte håller tätt. Blåsiga dagar med vind från havet, drar det inte bara, utan det blåser på fingrarna när man sitter och jobbar vid datorn och i fredags till och med blåste det mig i ansiktet. Inte skönt när det är -16 grader ute och kallt inne. Jag hade lagt en filt i fönstret för att få bort det värsta draget. Till föga nytta.

Nåväl, i går under rundvisningen lyfte jag lite på filten och hittade snö så att det räckte till en snöboll. Inomhus! På mitt kontor! Brr!! Vi har fattat att det finns mycket att göra på hus och nu har vi en grej till på listan: täta fönstret. Fort!

I dag blåser det som tur är inte lika mycket, men jag har garderat mig. Element på max, två-tre lager kläder överallt, tjock halsduk och en glesbygdsfrack (fleece-jacka, ni vet) överst. Och fem filtar i fönstret. Kniper det får jag väl klippa till en rånarluva, dra på skidglasögon och fingervantar. Blir det så, lovar jag att ta kort och lägga ut. Bilden visar förresten snörosorna på fönstret, vackra, men kalla. Fast i dag är det ju nästan rena rama sommaren, bara -20.

Ha en strålande och härlig dag, gott folk. Håll värmen! :)

fredag 19 februari 2010

Här ska det minsann tryckas till!


I början av nästa vecka kommer det massvis av nya, fräscha tygkassar som ska tryckas, fotas in och läggas upp på flatebo.se. Och det var ju just det. Tryckas. Med vad då?

Sen vi flyttade företaget i höstas har vi inte riktigt samma möjligheter att screentrycka lägre, så det får nog bli en hel del transfertryck. De gör sig bäst till stilrena tryck som inte är så jättejättestora. Men någon eller några av färgerna tror jag ändå att jag screentrycker Älskad, vacker, värdefull, dyrbar, välsignad. Och allmänt bra-trycket på. För det blir man så pillrans glad av! Tygkassarna är av 100 % ekologisk bomull och är tokbra, men de blir ju såklart ännu bättre med ett optimalt tryck på. Så om någon därute kan haspla ur sig lite funderingar, så tas det emot med tacktack!

Fredagsmyset kittlar bakom knuten och helgen ser ut att bli full av prat på ungdomssamlingen, tapetsering i sovrummet, två omgångar släktbesök i dagarna tu, drämma upp en hemgjord världskarte-wall-art i vardagsrummet och lovsång och kör på söndagsmötet. Och till att städa och stå massor framför spisen. Hoppas David ställer sig i närheten av diskmaskinen, hihi :)

Ha en strålande helg, gott folk!
Kram

Psst: Kören ska för övrigt köra den här: YouTube - In The Sanctuary och jag ska liksom vara hon i rött som sätter igång ohejdat på slutet. Vi får väl se hur det blir med det :)

torsdag 18 februari 2010

Flatebo i Aaafrica!


Jag har ju glömmit att berätta! I tisdags hade vi ett eminent fikabesök här under den sena aftonen. Charlotta, Hanna och Frida åker inom någon vecka till Afrika för att hjälpa till på skolor och barnhem. Kenya och Uganda ska alltså få celebert besök av dessa trevliga damer i några månader.

Och svisch fick jag en idé! Vore det inte strålande kul att ge dem en t-shirt var som de tar med till Afrika, fotar in och mailar över? Så de kom på fika (David dukade fram och tände ljus - ooooo, sicken en! Inte till salu!) och valde varsin t-shirt. Alla valde en ECO-top och nu ser vi fram emot att se dem i en helt annan setting och förhoppningsvis får vi höra lite om hur de har det. KUL!

Vad tycks, var det en bra idé? Som är värd att göras igen? Kom an med kommentarer, och är de motiverande nog kanske jag till och med drar igång en tävling någon gång snart. Det vore väl skoj?

Med önskan om allt gott

Observera att din kommentar inte är ett tävlingsbidrag, utan mer ett förslag på hur tävlingen kan utformas. Fritt fram för finurliga förslag (ooo, en alliteration!!)!

Självbild


I morgon kväll ska jag prata om självbild i Pingstkyrkan här. Jag sa till David att jag lika gärna kunde ställa mig och läsa texten på flera av våra låtar, för att sen gå över till att läsa texterna på våra pins och vykort eller några gamla krönikor. Sen är det klart. Kollar man genom lagret av grejer, så ser man fort att självbild, pepp och annat har varit viktigt på flatebo.se under en längre tid.

Och du som var med "back in the day" när Skyplugged körde, kanske kommer ihåg låtar som Babe, Created in God's design, When I'm with You, Most of all och några till. Självbild så det skvalar om det. Du som sitter framför skärmen och undrar vad jag dillar om, klicka på länken nedan så får du se! David och jag har minsann varit rock stars! Eller ... hmm .. ehh. Kolla bara inte supernoga, för min kjol åkte ner hela tiden så jag vågade inte röra på mig så mycket. Thihi!

YouTube - Skyplugged - Ain't got no Monkeys in My Family (på en spellista, sen kommer resten av våra låtar, några från Fryshuset och några från en singel.) Mycket nöje! :)

Nåväl, jag ska göra det på riktigt i morgon. Det slog mig att jag inte har pratat (predikat, heter det väl på såntdärnt vuxenspråk, men sånt är som bekant tunnsått här) på flera, flera år. Däremot har jag fått förfrågningar från alla möjliga ställen, men hela tiden tackat nej. Vi får väl se hur det går! Återkommer säkerligen med ett litet referat, några tankar och ett kilo bibelord.

Have nice!

onsdag 17 februari 2010

Vatten till LP


I dag ska jag åka bort med några hundra vattenflaskor till kyrkan. Någon som minns dem från flatebo.se? Mineralvatten på flaska med bibelord på och en "Jag ________ är älskad av Gud"-ruta?

David och jag fick den strålande idéen att vi kunde skänka dem, så kunde de säljas till förmån för församlingens LP-arbete. Vattenflaskorna står ju ändå bara flakvis i vår källare och kan komma till bättre nytta så här. Förhoppningsvis slantar folk upp rejält för flaskorna och vips blir det lite extra pengar dit det verkligen behövs. Finurligt, va?

Kom och köp!

lördag 13 februari 2010

Hilfe, bitte!


I går orkade med viss möda jag rita lite (se nedanstående inlägg om ni undrar varför jag verkar så lat :) och gjorde de här bilderna. Om det var stillestånd i hjärnan eller sedvanligt vacuum förtäljer inte historien, men jag skrev i alla fall inga texter till. Ni har ju bidragit med så många, kloka tankar innan, så jag tänkte att jag kunde lägga ut bilderna och fråga efter förslag!

Det kan vara en pratbubbla, ett bibelord, något tänktvärt eller något annat som passar in på flatebo.se. Hyfsat fritt fram, inom våra "kristna ramar", alltså! Gärna någon kul, rumsren humor med kristen knorr! Bilderna kan användas till magneter, pins eller vykort.

Till ugglan satt jag och småfnissade till "Lookie, lookie! No hands!", men det säger ju liksom inget. Jag gjorde en mer rosa variant med "Hoho - I love you!" också, men den kanske jag bara skriver ut till David tills i morgon. Till fisken skrev jag

Adam gav namn åt alla djuren
Efter många svåra kval
gav han bjässen namnet val

men det är ju varken kul eller rytmiskt. En kul limerick eller en upplyftande franskklassicistisk alexandrin vore skoj!

Nåväl, jag slänger ut dem så får vi väl se om det blir några underfundiga svar. Ni ska veta att jag värdesätter alla kommentarer i massor!!

Det börjar dra ihop sig för frukost och att väcka David till en ny, härlig dag med tapersering här hemma. Den där omskrivna soffan ska ju ihop också. Ha en strålande helg, gott folk!

Kram och massor av Guds välsignelser (i plural)

Svimmanfall, soffleverantör och YouTube-klipp: T-SHIRT WAR!!

I tisdags åkte jag på världens magsjuka och har varit ett urvattnat mähä (trög varelse, åbäke - jag slog upp) sedan dess. Startskottet gick roligt nog när soffleverantören var här.

Jag hade hjälpt honom att bära in första soffdelen och stod ute på bron när världen började blinka och flimra svart, det susade i öronen och huvudet blev supertungt. Jag har svimmat tre gånger i historien, så jag fattade vad som var på gång. Jag slet upp dörren och slängde mig på hallgolvet så att jag inte skulle slå mig fördärvad i svimm-fallet och hoppades att soffleverantören inte skulle komma in precis då. Det hade ju sett lite märkligt ut ... Hursom, det blev inte bättre än att det gick över men att jag fick springa till toaletten och spy. Och då kommer han in i hallen med ett försiktigt "Hallå?!" Vad gör man? Jo, man ropar tillbaka med så normal röst man bara kan "Jag kommer snart!" och låtsas som om man har ett fullt normalt beteende. Men det var ju bara att inse att det var magsjuka (vilket bevisades om och om igen senare, men det tänker jag inte ens berätta om) och säga åt honom att åka fortare än kvickt för att jag inte skulle smitta honom. Den sista delen av soffan fick han lämna ute i snön (OBS! Dålig vits: Både han och soffan blev ställd! Höhö ...). Märklig upplevelse, lite hon-som-spyr-i-direktsändning-ni-vet-på-youtube-fast-jag-gjorde-det-utan-kamera-känsla men händelsen blir säkert kul i fjärran framtid. Magsjuka borde förbjudas och jag hoppas att ni därute klarar er undan.

Nåväl, det höll mig borta från all vettig tankeverksamhet i tre dagar, men nu börjar det klarna. Så för att sprida lite glädje i motvikt till ovanstående berättelse kommer här ett klipp jag fick från min vän Lars. Två karlar, 200 t-shirts och väldans välgjort. Kolla! (klicka nedan)

YouTube - T-SHIRT WAR!!

PS: Mår prima nu, lite mör och svag bara, David klarade sig undan, mat har aldrig smakat så gott och i dag ska vi packa upp soffan. Herrlich!

tisdag 9 februari 2010

Ny fundering - vad tycks?

Jag fick så många kloka svar på min förra fråga om Skönhet kommer inifrån-texten, så jag tänkte jag kunde fråga igen. Vad tycks? Går det att slipa till texten? Ska man slänga in ett "som" eller ett "bara" så att det blir: Att bli kristen är inte som/bara att vända blad? Och hur tolkar du texten? Eller är den klar som korvspad? Tankar, idéer och funderingar tas emot med ett tusen tack :)

Texten passar för övrigt kanon med 2. Kor. 5:17: Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit, men fler bibelordsförslag vore kul att få.

När det gäller Skönhet kommer inifrån-texten så tror jag minsann att det blir en kanonbra magnet. Ofantligt jättekul att få höra folks funderingar och olika sätt att tolka texten. Guld värt!

Kram på er allihop!

Hemmajobb i helgen


I oktober flyttade vi till ett strålande fint hus i Härnösand. Nu, en sisådär x antal månader senare, börjar jag bli lite less på vårt fläckvisa flyttkaos, så jag gjorde något åt det i helgen. David var i fjällen, så jag åkte på skottning, städning och tapetsering själv. Men det blev bra!

Bilden ovan visar en snutt av vardagrummet som jag tapetserade om. Innan var det en hyfsat tråkig brun vägg, men nu - 18 Modesty Blaise-tidningar och sex timmar senare - är väggen en riktig pärla. Toknöjd! I går slängde jag upp husets första gardiner och det såg nästan ut som om det bor vuxna människor här ... I dag kommer en soffa, så jag får väl ordna lite riktiga bilder sen. Väggen kanske ser lite småmysko ut på bild, men är du tveksam så är det bara att komma hit och kolla själv hur bra det blev. Tidningarna köpte jag på Erikshjälpen, så hela väggen drog iväg till drygt 50 riksdaler plus tapetklister. Helt okej!

Förra ägarna satte upp ett mönstrat kakel runt spegeln och fönstret i badrummet och det var kanske inte vår stil. Tydligen kan man inte knacka bort just det kaklet och sätta dit nytt, för då pajar man fuktspärren. Nåväl. Somliga har ju tryckerimaskiner, tumstock och fantasi, så jag fixade det snabbt och lätt - färdigbrett!

Först tog jag måtten på kakelbitarna, sen gick jag upp till kontoret och skar ut exakt så stora bitar i svart plast med hjälp av plottern. Sen klistrade jag upp dem och en kvart senare hade jag ett nytt badrum. TADA!

Mamma blev dock lite fundersam eftersom jag passade på när David var borta. Får han bestämma nåt hemma? Och hinner han med alla förändringar? Jodå, vi hade pratat igenom allt och när han väl kom hem riktigt lyste han, nöjd var han.
- Det här var ju grymt! Vilket konstverk! och andra små finurligheter kläckte han ur sig. Trevlig karl, det där. Men nästa helg får minsann han hålla sig hemma och tapetsera han med.

fredag 5 februari 2010

Blogga om oss så länkar vi dig!


Okej, jag erkänner. Jag har ego-googlat efter folk som har bloggat om flatebo.se. Och det är en hel del! Det är ni underbara bloggare plus en föreläsning om socicala medier som peppade mig över tröskeln till att börja själv (decennier efter er andra, I know ...).

Så sätt igång och blogga om flatebo.se, om våra t-shirtar, magneter eller pins, grejer ni skulle vilja ha, funderingar, förslag och önskemål, lägg upp bilder, berätta om respons när ni använt våra grejer och så vidare, så länkar vi till just din blogg HÄR. Kul va?

Fika eller vika?

Fredagshumöret är på toppilopp, trots att jag har hundratals med t-shirtar som ska vikas med min finurliga t-shirtmaskin. Det tar tid och åter tid men det blir ju kanonbra.

I dag blir vikandet ackompanjerat av svt.se - Antikrundan och Vem vet mest? Det är alltid kul om man någon gång lyckas pricka in frågor som de i programmet inte vet och man kan högt triumfera HA! med armarna högt upp i luften i vilda vinnargestikulationer. Synd bara att det inte händer alltför ofta ... Det är några tjog för många frågor om grekisk mytologi för min smak, annars kanske jag hade anmält mig för länge sen. Bibelfrågorna brukar jag som tur är klara med hyfsad bravur, alltid en tröst. (Fler som är frågesportsnördar?)

Fredagshumöret är suget på fika. Men inget fika utan att först vika. Back to work!

torsdag 4 februari 2010

Plikten framför vädret

Det har snöat hela dagen. Sidleds. Och jag har ingen bil i dag och måste posta beställningar. Så nu blir det till att få ner alla färdigpackade beställningar i en gigantisk ryggsäck och pulsa mig in till Posten, detta ljuvliga Postkontor, som för övrigt har öppet i hela 90 minuter (!) och stänger halv fem (!!). Så du som har beställt något som kommer hem till dig i morgon, hoppas du känner omsorgen och vädertrotset bakom dagens postning. Till just dig :)

Smycken på ingående!


Hmm ... Vissa kan tydligen inte ens stå stilla så länge att man fastnar med bara ett huvud på bild. Nåväl, tanken var att smygreklama för halsbandet som jag hittade i min plastrika halsbandshög.

Lagom till Torpkonferensen 2009 hade vi fått in superkula kors i svart eller stål, schysst design och med visselpipa (!). De tog slut väldans fort, men nu är fler på väg till flatebo.se. När de landar är svårt att säga, men att det blir bra, det vet jag. Den här gången kommer det massor av kompletta halsband (sist hade vi lösa kors utan halsband också) i både svart och stål, men större än det som är på bilden. Det där med visselpipa (eller apiplessiv som David alltid briljerar med att säga på baklängska) gör man ju som man vill med. Själv vände jag min inåt i går och då blev det ju ett ofantligt schysst halsband!

I övrigt ser jag att jag tydligen hade en ingenting-matchar-det-andra-dag, men sånt är ju bara kul, thihi!

God Bless!

tisdag 2 februari 2010

Skönhet kommer inifrån - eller?


Hello! Jag har klurat ut en liten grej som jag tycker är pillrans kul. Men vad ska jag göra av den?

Vi har alltid haft kristna värderingar eller budskap som vår grej på flatebo.se (och det ska vi naturligtvis fortsätta med, såklart!), men ibland kan det ju vara kul att ha något med en liten twist. Men man vill ju inte vattna ur budskapet.

Tänker man på drottning Ester som höll på i tolv månader för att göra sig snygg, så ligger man ju i och för sig i lä med om man håller på i en ynka timme (kolla själv i Ester 2:12).

Så kom igen, vad tycks, platsar den på flatebo.se? Som en liten magnet? Vore jättekul att få några av alla kloka åsikter som finns därute.

Texten är för övrigt inte färdiglayoutad, jag bara snodde ihop något här och nu. Men lite kul är den ju ...

Gör en t-shirtvikningsmaskin

Här står jag i en sjö av kartonger med hundratals nya t-shirtar som ska vikas snyggt, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av min finurliga t-shirtvikningsmaskin (så kommer jag undan det evinnerliga vikandet en liten stund ...).

Klipp till tjock kartong enligt måtten ovan (visas i centimeter) och tejpa ihop (se de ljusa mintgröna områdena). Lägg på en t-shirt och vik som pilarna visar. Och schwisch-schwosch är t-shirten klar! Den färdigvikta t-shirten blir så stor som den mörkaste kartongbiten ovan (i mitten).

Ofantligt finurligt, och så imponerande med snygga t-shirthögar sen. Vik så det ryker! Weeehoo!!

måndag 1 februari 2010

Nyhet: Yesterday, today and forever


Vit t-shirt eller top med cerise Jesustryck på och texten Yesterday, today and forever. Rekommenderas till alla som har en matchande gitarr. Och till alla andra, thihi!

Vi hade riktigt kul när vi fotade in - märks det? Alla bilder kanske inte ser helseriösa ut ... ;) Trycket är däremot såklart seriöst och texten är hämtad från Hebreerbrevet 13:8. Jesus Kristus är den samme i går, i dag och i evighet.

Nyhet: Way Out


Ännu mer nyheter, den här gången Way Out-trycket i ljusgrått. Massor av sköna skyltar som jag fotade i somras och slängde ihop till ett collage. Bibelord längst ner från Johannes 14:6 (Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig-versen. Fast på engelska.) T-shirtarna fick vi från tryckeriet i fredags och vi är toknöjda!

Nyhet: Your Kingdom Come


Här är Your Kingdom Come-t-shirtarna som läggs ut under dagen på flatebo.se. Riktigt sköna, we like!

Gå och lär dig barmhärtighet!

- Gå och lär dig barmhärtighet, säger Jesus i Matteus 9:13. Bibelordet kom upp i söndagens utomordentliga predikan i Pingstkyrkan om att Jesus bryr sig om de föraktade, men även att Han bryr sig om dem som vi anser vara de "högsta" eller de "fina". En del har synliga behov, andra inte, men Jesus bryr sig om alla.

Men vad är barmhärtighet? Kanske många tänker som jag och låter tankarna flyga iväg till den barmhärtige samariten, men jag tänkte att jag ändå kunde googla fram vad ordet egentligen betyder. Så här säger Wikipedia:

Barmhärtighet är enligt Bibeln Guds och människors fullhet; det mest gudomliga hos Gud, men också det mest storslagna hos människorna. Det är den renaste återspeglingen av Gud i en människas liv. [...]

Ordet barmhärtighet kommer tydligen från grekiskans eleos, på hebreiska hesed, och det översätts ofta med ordet "kärlek".

Från Guds sida står det för en orubblig kärlek, en som kan hålla en relation levande i evighet, oavsett vad som händer. [...] Barmhärtighet eller medlidande är en kärlek som känns.

Kloka ord som gjorda för en tankvärd start på veckan. Så sätt igång, lär dig barmhärtighet!

Ny favorit som sliter sönder högtalarna just nu: B. ReithKlicka på länken ovan för att lyssna. Missa inte heller hans Go on, My Story, Breathe eller Comeback Kid. En av favoriten Toby Macs nya artister och helt underbar! Här på kontoret spelas han flitigt och väldigt, väldigt högt :)